Григор Димитров отпадна от Аустрелиън Оупън

14:12
Григор Димитров отпадна от Аустрелиън Оупън

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия по тенис след загуба в четири сета от американеца Франсис Тиафо в първа среща от осминафиналите при мъжете – 7-5, 7-6 (8), 6-7 (1), 7-5. По този начин българинът напусна надпреварата кръг по-рано в сравнение с миналата година, когато допусна поражение на четвъртфиналите от британеца Кайл Едмънд.

Днешният двубой започна по-добре за младия представител на ,,янките“, който поведе в резултата след равностоен първи сет и 7-5. Във втория се достигна до тайбрек, който бе драматично спечелен от американеца на осем точки. Опрян до стената, Григор се завърна в мача след нов дълъг гейм, в който бе далеч по-убедителен от съперника си в предишния сет и го взе на една точка. Двамата тенисисти взимаха подаванията си комфортно до ключовия 11-и гейм на четвъртата част, в която поставеният под номер 20 в основната схема бе пробит от непоставения американец, който затвори след това лесно мача в своя полза на собствен сервис.

Така Тиафо отпразнува по подобаващ начин 21-ия си рожден ден, класирайки се за първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем, като изравни общия баланс в срещите с Димитров на една на една победи. В спор за място на полуфинала той очаква победителя от двубоя между шампиона от 2009 Рафаел Надал и Томаш Бердих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация