Севиля удари лошо Барса (видео)

01:04
Севиля удари лошо Барса (видео)

Севиля взе комфортна преднина от 2:0 в първия мач с Барселона от 1/4-финала за Купата на Испания. Домакините на “Рамон Санчес Писхуан” пратиха каталунците в нокдаун с попадения на Пабло Сарабия в 58-ата и Висам Бен Йедер в 76-ата минута. В тази среща дебют за гостите записа новото попълнение Кевин-Принс Боатенг, който започна като титуляр и остана на терена 63 минути, но не впечатли с изявите си. Андалусийци пък сложиха край на лошата си серия без успех над Барса от 2015 година насам.

 

В началните минути двата тима започнаха по-предпазливо и първият удар към една от двете врати бе отправен от Иван Ракитич едва в 17-ата минута и бе доста далеч от целта.

 

В 26-ата минута играчите на Севиля поискаха дузпа за игра с ръка на Артуро Видал в наказателното поле, но след намесата на ВАР съдията прецени, че топката е отскочила от рамото на чилиеца.


В 31-ата минута имаше нова спорна ситуация, след като Пабло Сарабия бе повален от Клеман Ленгле на границата на пеналта, но съдията не отсъди фаул.


Артуро Видал бе оставен непокрит и реши да опита удар от около 30 метра по земя в 35-ата минута, но той не се получи особено добре и премина покрай вратата.


Минута по-късно нещата се пренесоха пред другата врата, където Висам Бен Йедер направи за смях защитата на Барса, но за негово съжаление не успя да отправи точен изстрел към вратата.


В 41-ата минута дойде най-интересното положение до момента. Малком бе изведен перфектно от Артур, финтира вратаря, но не успя да прати кълбото в опразнената врата.


В 44-ата минута и Севиля имаше прекрасна възможност за откриване на резултата. Бен Йедер изскочи очи в очи с Яспер Силесен, но отблизо не успя да го преодолее.


Домакините имаха нов страхотен шанс в 56-ата минута, когато Ибрахим Амаду получи отличен пас на дузпата, но ударът му бе над напречната греда.


Две минути след това се стигна и до откриване на резултата. Куинси Промес напредна отляво и центрира в наказателното поле, Амаду се размина с топката, но на далечната греда Пабло Сарабия от движение отбеляза красив гол за 1:0.


Ернесто Валверде реагира бързо с включването на Луис Суарес и Филипе Коутиньо. Бразилецът веднага стигна до голова възможност в 64-ата минута, като от добра позиция прати топката на сантиметри над вратата.


В 76-ата минута Севиля удвои преднината си. Андре Силва увлече няколко играчи на Барса и подаде към Евер Банега, който с диагонален пас прати топката към Бен Йедер, а той с шпагат я засече във вратата за 2:0.


Каталунците реагираха и малко след това Ракитич отправи шут, който попадна в ръцете на вратаря. В 82-ата минута Жерар Пике стреля с глава след корнер и топката мина опасно близо до гредата.


До края Барса продължи да натиска, но без особен успех. Така тимът ще има нелеката задача да търси победа с три гола разлика в реванша след седмица на своя "Камп Ноу". Севиля пък се намира в отлична позиция да изхвърли носителя на трофея от турнира.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация