Ман Юнайтед с образцова победа над Арсенал за ФА Къп (видео)

09:41
Ман Юнайтед с образцова победа над Арсенал за ФА Къп (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед продължи със страхотно си представяне под ръководството на временния мениджър Оле Гунар Солскяр, след като победи Арсенал с 3:1 като гост и се класира за осминафиналите на ФА Къп. За червените дяволи това бе осми пореден успех след идването на норвежкия специалист на "Олд Трафорд".

На "Емиратс" Солскяр даде почивка на Антони Марсиал и Маркъс Рашфърд, като в атаката действаха Джеси Лингард, Алексис Санчес и Ромелу Лукаку, които се представиха отлично и наказаха артилеристите на контраатака. В 31-та минута Лукаку изведе по перфектен начин Санчес сам срещу Чех и чилийският национал не сбърка за 1:0, а само две минути по-късно белгиецът асистира на Лингард, който с техничен изстрел преодоля стража на домакините и удвои преднината на своя тим. Лондончани опитаха да отговарят до края на първата част и спяха да го сторят две минути преди почивката, когато Арън Рамзи нахлу в наказателното поле на гостите отляво и намери Пиер-Емерик Обамеянг, който прати топката в празната врата от близко разстояние.

След почивката играчите на Юнайтед бранеха преднината си много солидно и контролираха събитията на терена, а в 82-та минута влезлият от пейката Антони Марсиал сложи точка на спора с точна добавка след изстрел на Пол Погба. В заключителните минути Арсенал нямаше сили дори за финален натиск и по този начин Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 и се класира за осминафиналите на турнира.

Мястото си в следващата фаза намери и тимът на Бристъл Сити, който победи Болтън Уондърърс с 2:1 у дома.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация