Дортмунд разби Хановер и постави рекорд (видео)

19:07
Дортмунд разби Хановер и постави рекорд (видео)

Борусия (Дортмунд) с лекота се справи с Хановер 96 и постигна 15-ата си победа в Бундеслигата, с което продължава похода си към титлата. “Жълто-черните” разбиха съперника с 5:1 на своя “Сигнал Идуна Парк” и поне за 24 часа дръпнаха с 9 точки на втория Байерн (Мюнхен). Освен всичко тимът постави нов клубен рекорд, след като за първи път в историята си събра 48 точки от първите си 19 мача.


Досега през сезона в германския шампионат вестфалци не бяха вкарвали гол само на този съперник (0:0 през есента), но сега се поправиха по убедителен начин. Ашраф Хакими реализира за 1:0 в 24-ата минута, а следващите три попадения паднаха в рамките на 7 минути през втората част и бяха реализирани от Марко Ройс (60’), Марио Гьотце (62’) и Рафаел Герейро (67’). Едва в 86-ата гостите върнаха едно попадение чрез Марвин Бакалорц, но с последния шут в мача Аксел Витцел (90’) оформи разгрома. Отделно домакините удариха една греда и пропуснаха на два пъти сами срещу вратаря.


Хановер остава в зоната на изпадащите, а и няма победа вече от осем двубоя насам. След миналия кръг се появиха информации, че треньорът Андре Брайтенрайтер е бил уволнен, но те бяха опровергани от клуба. Сега обаче едва ли той ще бъде пощаден. 


Дортмунд се радва на добра форма, но сега влиза в поредица от тежки мачове срещу Айнтрахт (Франкфурт), Вердер (Бремен) (за купата) и Хофенхайм.


Изненадващо "96" започнаха по-добре и още във 2-ата минута бяха на косъм от гола, когато Хендрик Вейдант засече с глава, но Роман Бюрки спаси. Секунди по-късно последва нова опасност пред вратата на Борусия, но шутът профуча над гредата.
Много скоро обаче Дортмунд взе инициативата и започна да създава ситуации. Пред Ройс се откри добра такава в 20-ата минута, но той заложи на техничен изстрел и пропусна.

След още 2 минути Ройс се оказа сам срещу вратаря, но изстрелът му намери страничната греда.
Нищо обаче вече не можеше да спре домакините и в 24-ата минута те поведоха в резултата. Тогава левият бек Хакими излезе на позиция и с хубав изстрел прониза Михаел Есер за 1:0. Това беше пето попадение на сметката на вестфалци, реализирано от защитник, по което те са лидер в първенството.


За разлика от много други пъти през сезона, когато допуснеха гол, играчите на Хановер не се предадоха и продължиха да търсят начин да отговорят. Те стреляха при всяка възможност и за първата част бяха отправили повече удари от домакините, но те не бяха толкова опасни.


В същото време "жълто-черните" не бяха далеч от второ попадение преди антракта. Най-близо беше Герейро в 40-ата минута, но Есер отрази засичането му от въздуха.


След почивката обаче тимът на Хановер не демонстрира възможности да се противопостави на домакините. Нямаше дори някакъв опит за натиск. "Жълто-черните" пък спокойно чакаха за грешки и те не закъсняха. В 60-ата минута Миико Алборноз сбърка в близост до вратаря, от което се възползва Хакими, който намери Ройс и последва елегантен завършващ изстрел за 2:0.
След още две минути Хакими направи нова асистенция - този път към Гьотце, който покачи на 3:0.


И това обаче не беше всичко, защото в 67-ата минута Герейро докара нещата до 4:0.

 

Съперникът вече беше окончателно сломен, та Рой си позволи в 71-вата минута да подходи несериозно в ситуация едно на едно с вратаря.

 

Едва четири минути преди края Бакалорц намали резултата, но след него Аксел Витцел заби пети гол за Борусия в последната минута.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация