Нулево реми в дербито между Милан и Наполи (видео)

23:39
Нулево реми в дербито между Милан и Наполи (видео)

Милан и Наполи направиха самоубийствено реми в срещата помежду си от 21-ия кръг на Серия "А". Мачът на "Джузепе Меаца" приключи при резултат 0:0 като той не бе добър за никой от двата тима. След него "росонерите" са застрашени да бъдат изместени от 4-ото място във временното класиране, а неаполитанците вероятно ще изостанат още от лидера в класирането Ювентус, ако той спечели мача си с Лацио утре, и до голяма степен ще се сбогуват с шансовете си за Скудетото.


Наполи стигна до първата възможност в мача. В 5-ата минута Хосе Кайехон бе намерен с центриране в наказателното поле и отправи страхотен шут от воле, но Джанлуиджи Донарума с прекрасна намеса опази вратата си.


Милан отговори с далечен изстрел по земя на Сусо, който обаче не затрудни Давид Оспина. В 10-ата минута домакините имаха още по-добра възможност като Патрик Кутроне нахлу на скорост в пеналта, но ударът му бе покрай вратата.


В 14-ата минута Марио Руи направи хубав пробив отляво и поаде за Инсиние, който стреля по диагонала, но право в ръцете на Донарума. Само минута по-късно крилото имаше нов шанс да обстрелва вратата, този път от дистанция, като топката мина опасно близо до гредата.


Десет минути след това Чалханоолу реши да стреля от около 25 метра и ударът му бе доста добър, но Оспина внимаваше и улови.


В 36-ата минута Пьотър Зелински отправи силен изстрел извън наказателното поле и топката профуча покрай вратата.


В 41-ата минута Лукас Пакета получи в наказателното поле, обърна се и стреля, но за негово съжаление неточно.


Милан започна по-силно втората част и в 47-ата минута Кесие се озова на прекрасна позиция в близост до голлинията след лоша намеса на защитник, но ударът му не намери очертанията на вратата.


Последва период на затишие, в който на терена не се случи почти нищо запомнящо се. Чак в 64-ата минута Наполи организира хубава атака и Милик бе намерен в наказателното поле, обърна се и стреля, но право в тялото на Донарума. Минута след това неточен удар отправи Фабиан Руис.


В 67-ата минута една лошо изчистена топка стигна до Зелински на границата на пеналта и той отправи мощен удар от воле, но Донарума успя да спаси.


В 71-ата минута Дженаро Гатузо реши, че е време да пусне в игра новото попълнение Кшищоф Пьонтек на мястото на Патрик Кутроне. Така полякът записа официалния си дебют с екипа на "росонерите".


В 78-ата минута дойде най-доброто положение за Милан. При едно центриране от корнер Пьонтек свали с глава към Матео Мусакио, който отблизо стреля към вратата, но не успя да намери добре топката и Оспина с котешки рефлекс съумя да спре топката преди да премине голлинията.


В 84-ата минута Зелински имаше нов шанс и отправи прекрасен далечен изстрел, който обаче отново премина встрани от вратата. Полякът имаше още една възможност в 87-ата минута след хубава контраатака на Наполи, но този път Донарума с блестяща намеса улови удара му от границата на наказателното поле.


Донарума трябваше да се намесва решително и две минути по-късно, когато отново Зелински стреля по земя, но младият страж за пореден път бе непробиваем.


В добавеното време на мача Фабиан Руис бе изгонен от игра за втори жълт картон за игра с ръка и остави гостите в намален състав.


След това равенство Милан има 35 точки и заема 4-ото място в класирането. Наполи пък запазва 2-ата си позиция с 48 точки и 8 по-малко от лидера Ювентус.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация