Кралят на Мелбърн е само един! Джокович съкруши Надал и постигна исторически триумф

13:12
Кралят на Мелбърн е само един! Джокович съкруши Надал и постигна исторически триумф

Новак Джокович официално е най-титулуваният тенисист в историята на "Аустрелиън Оупън", след като спечели рекордна седма титла в Мелбърн. Така той изпреварва Рой Емерсън и Роджър Федерер, които остават с по шест триумфа в Австралия. Това също така е 15-та титла за сърбина в турнири от Големия шлем и трета подред след "Уимбълдън" и "Ю ЕС Оупън" през миналата година.

Във финала, който продължи само малко над 2 часа Джокович игра съвършен тенис и проби Рафаел Надал цели пет пъти за крайното 6-3, 6-2, 6-3. Световният №1 записа 34 печеливши удара срещу 21 за съперника и само седем непредизвикани грешки. Той буквално не остави никакъв шанс на Надал, който до момента нямаше загубен сет в турнира.

Джокович започна много силно срещата и отвя своя голям съперник в първия сет, който завърши само за тридесетина миути. В началото на втората част Рафа опита да се върне в мача, но Джокович не позволи това и пределно концентриран записа нови два пробива в подаването на испанеца, за да затвори сета - 6-2. В последната трета част Надал достигна за първи път до точка за пробив, но Джокович се измъкна майсторски и после довърши разколебания си опонент.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация