Байерн се разправи с Щутгарт в Мюнхен (видео)

18:25
Байерн се разправи с Щутгарт в Мюнхен (видео)

Байерн (Мюнхен) се справи с Щутгарт с 4:1 за седмата си поредна победа в Бундеслигата. Изоставането от лидера Борусия (Дортмунд) обаче остава 6 точки и след този 19-и кръг, тъй като и “жълто-черните” са безгрешни. Тиаго Алкантара беше точен за домакините още в 5-ата минута, но в 26-ата Анастасиос Донис изравни. Баварците си върнаха преднината в 55-ата, когато шут на Серж Гнабри беше отклонен в мрежата от Кристиан Гентнер и това беше записано като автогол. В 64-ата минута Роберт Левандовски пропусна дузпа за Байерн, но в 71-вата съотборникът му Леон Горетцка все пак увеличи на 3:1. В 85-ата Левандовски все пак стигна до гола си - за крайното 4:1.


Срещата започна ударно за домакините с гол още в 5-ата минута. Тогава Коман, Мюлер и Левандовски създадоха суматоха в наказателното поле на Рон-Роберт Цийлер, при която Тиаго намери пътя към мрежата с шут по земята.
Три минути след това малко не достигна на бившия футболист на Щутгарт Йошуа Кимих да удвои преднината на своите.
Мюнхенци продължиха да натиска в търсенето на второ попадение, но в 26-ата минута бяха изненадани. До този момент гостите почти не минаваха центъра, но изключително индивидуално изпълнение на Донис изравни резултата. Гръцкият нападател матира Мануел Нойер с далечен шут с десния крак - 1:1.


Баварците можеха да си върнат аванса в 32-ата минута, но нов изстрел на Тиаго от сходна ситуация като при първия гол беше спасен от вратаря на Щутгарт.


Секунди по-късно обаче пред Донис се откри нов шанс за попадение във вратата на Байерн, но този път Нойер се намеси добре.


В 37-ата Кингсли Коман напомни, че е на терена с добър пробив и шут в наказателното поле, но Цийлер пак беше на мястото си.


Отновот пред Коман се откри последната възможност за полувремето, но топката мина край гредата.
На почивката Ковач смени Мартинес с далеч по-офанзивният Серж Гнабри и младият национал на Германия бързо се отблагодари. В 55-ата минута силен негов шут беше отклонен в мрежата от капитана на Щутгарт Кристиан Гентнер - 2:1.
Мюнхенци бяха по-активни, но в 64-ата минута късметът ги покри след изстрел на Донис, който срещна гредата.


При последвалата атака на Байерн се стигна до нарушение срещу Левандовски в наказателното поле и дузпа. Полякът обаче също нямаше късмет, защото и неговият шут срещна страничния стълб.


И все пак шампионите стигнаха до третото си попадение. В 71-вата минута Цийлер сбърка при излизането си при корнер и Горетцка с лекота насочи топката в мрежата му - 3:1.


Тук мачът вече беше решен и гостите се предадоха. Те получиха още един гол, реализиран от Левандовски в 85-ата минута.
За последните 7-8 минути на терена за домакините се появи новото попълнение Алфонсо Дейвис, за когото това беше дебют в Бундеслигата. Младият нападател беше закупен от Ванкувър Уайткепс.


БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Зюле, Хумелс, Алаба, Мартинес, Тиаго, Мюлер, Горетцка, Коман, Левандовски


ЩУТГАРТ: Цийлер, Инсуа, Кемпф, Кабак, Бек, Аскасибар, Цубер, Есвайн, Гентнер, Гонсалес, Донис

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация