Реал се развихри срещу Еспаньол

23:41
Реал се развихри срещу Еспаньол

Реал Мадрид спечели трета поредна победа в Ла Лига след 4:2 при гостуването си на Еспаньол в двубой от 21-вия кръг. Карим Бензема (4 и 45), Серхио Рамос (15) и завърналият се след травма Гарет Бейл (67) се разпизаха за радост на мадридистите. Френският нападател изигра много силен мач, а с головете си се изкачи на шеста позиция във вечната ранглиста на "белите" голаджии. За каталунците тази вечер точни бяха Лео Баптищао (25) и Роберто Росалес (82). С успеха Реал отново е на десет точки зад Барселона и на пет зад Атлетико Мадрид.

 

Първият изстрел към една от двете врати дойде в третата минута. Винисиус не се поколеба и шутира от 20 метра - в ръцете на вратаря Диего Лопес. Минута по-късно "папагалчетата" направиха истински шпалир на Лука Модрич, който напредна необезпокоявано 20-ина метра, навлезе фронтално в наказателното поле и стреля с външен удар. Стражът на "бланкиасулес" изби на крака на Бензема и "деветката" нямаше проблем да се разпише - 0:1.


Вторият гол също не се забави. В 15-ата минута "лос бланкос", облечени днес в червено, изпълниха къс корнер, Модрич центрира към далечната греда, където Серхио Рамос се извиси и много технично насочи с глава към далечния ъгъл. Въпреки че ударът не беше много силен, той беше много точен и стражът Лопес не успя да се придвижи, за да избие - 0:2.


В 24-ата домакините показаха зъби. Капитанът Хави Лопес подаде хитро към Лео Баптищао в наказателното поле. Бразилецът не се посвени и шутира силно към близкия ъгъл. Тибо Куртоа изби в корнер. След последвалия ъглов удар се създаде суматоха в наказателното поле на европейския шампион и падна гол. Баптищао се възползва от разконцентрираната игра на бранителите и шутира силно от 12 метра, пращайки топката под напречната греда - 1:2.


Реал Мадрид продължи да играе по-активно. В 45-ата Бензема подаде към Винисиус в наказателното поле, бразилецът заложи топката на френския съотборник, който много технично насочи по диагонала и не остави шансове на Диего Лопес. Бензема шутира силно и много точно за 1:3.


В 57-ата "лос меренгес" изградиха показна бърза акция - Бензема хитро изведе Модрич в наказателното поле, хърватинът стреля към долния десен ъгъл, но Диего Лопес показа изумителна реакция и изби. Две минути по-късно Модрич и Бензема отново разиграха образцово. Този път френският нападател завърши атаката, като ударът му не беше прецизен и топката премина покрай далечната греда.


В 67-ата Лукас Васкес отне топката на тъча от Лео Баптищао. Бразилецът легна на земята, искайки нарушение, Васкес напредна и подаде за Бензема, топката стигна до резервата Гарет Бейл, който се освободи технично и вкара с удар от десет метра - 1:4. Уелсецът се завърна след лечение на контузия и се беше появил на терена броени минути преди попадението. В 70-ата Бензема пусна топката между краката на Марио Ермосо и изведе Дани Карвахал, който шутира мощно по диагонала, но Лопес отрази.


В 71-ата съдията показа директен червен картон на Рафаел Варан. Френският защитник спъна Пабло Пиати пред наказателното поле, а съдията видя директена голова опасност и изгони бранителя. В 74-ата Карвахал изби с глава от голлинията, след като Куртоа беше вече преодолян.


В 82-ата "лос перикитос" отбелязаха. Роберто Росалес изскочи зад защитата, овладя на гърди и без забавяне шутира мощно от въздуха. Първоначално беше отсъдена за засада, но след консултация с ВАР попадението беше зачетено. На повторенията се видя, че резервата Марсело покрива засадата - 2:4.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация