ЦСКА постигна престижен успех над шампиона на Чехия

20:50
ЦСКА постигна престижен успех над шампиона на Чехия

Отборът на ЦСКА София победи с 2:1 Виктория Пилзен в четвъртата контролна среща на армейците от зимния подготвителен лагер в испанския курорт Марбея. Българският отбор започна с Евандро на върха на атаката, а извън състава отново остана Кирил Десподов, който е пред трансфер в чужбина.

Сред титулярите на Пилзен пък започна бившият футболист на Левски Роман Прохазка. Чешкият шампион откри резултата в 36-та минута чрез Бигел от дузпа, но малко преди почивката Едвин Джеси изравни също от бялата точка. 
През втората част на двубоя възпитаниците на Нестор Ел Маестро достигнаха до крайния успех с гол на Рафаел Енрике в 82-та минута. Чехите така и не съумяха да отговорят на късното попадение на червените и така ЦСКА постигна престижна победа над шампиона на Гамбринус лигата.

На испанска земя армейците вече имат две победи, равенство и загуба, като спечелиха още срещу китайския Шанхай Шенхуа, завършиха наравно с германския Бохум и допуснаха поражение от унгарския Академия Пушкаш. Лагерът на армейците в Испания бе удължен с още една седмица, като след мача с Пилзен предстоят двубои с друг чешки тим в лицето на Спарта Прага на 31 януари и украинския Динамо Киев на 2 февруари.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация