Юнайтед изтръгна точка от Бърнли с гол в края (видео)

00:06
Юнайтед изтръгна точка от Бърнли с гол в края (видео)

Манчестър Юнайтед не успя да победи гостуващия Бърнли в среща от 24-тия кръг на Висшата лига. Домакините губеха с 0:2 до самия край, след като момчетата на Шон Дайк поведоха с голове на Ашли Барнс в 51-ата и Крис Ууд в 81-ата, но се добраха до равенството чрез Пол Погба в 87-ата от дузпа и Виктор Линдельоф в добавеното време. По този начин гостите не само спряха серията от осем последователни успеха на временния мениджър Оле Гунар Солскяер, но и не загубиха в пети пореден мач в Премиър лийг.


До 20-ата минута двата отбора играеха равностойно, а гостите често затрудняваха домакините си с висока преса и дори успяха да отправят няколко удара по посока на вратата. След това момчетата на Солскяер вдигнаха оборотите и създадоха няколко положения, но така и не успяха да достигнат до гол. При едно от положенията Хуан Мата се оказа сам срещу вратаря, но уцели гредата, а впоследствие бе отсъдена и засада.


В 39-ата минута се получи разбъркване пред наказателното поле на Бърнли, а топката се озова в Погба около точката на дузпата, той я вкара във вратата, но отново флагът на страничния арбитър маркира засада. Само две минути по-късно Крис Ууд сгреши около централната линия, а топката се озова в отново в Погба, но Тарковски блокира опита за пас към Рашфорд, който нахлуваше на скорост в наказателното поле. По този начин “червените дяволи” се оттеглиха на почивка без да отправят точен удар по посока на вратата на Том Хийтън.


В първата минута на втората част дълго подаване по посока на вратата на Манчестър Юнайтед рикошира в коляното на Андреас Перейра, а Де Хеа бе на косъм да сгреши фатално, след като се опита да спаси корнера и отклони топката в краката на Крис Ууд, но той не бе подготвен да я отиграе и само я отклони отново към стража. Още в следващата атака Мата стреля от границата на наказателното поле, но Хийтън спаси. В 51-ата минута Бърнли откри резултата 0:1.


Андреас Перейра загуби при изнасянето в средата на терена от Джак Корк, топката се озова в Ашли Барнс и той я заби неспасяемо във вратата на "червените дяволи". След 60-ата минута бразилският полузащитник бе заменен от Джеси Лингард, а Мата зае позиция в средата на терена, където да си партнира с Неманя Матич. Това тактическо решение внесе нова доза адреналин и кративност в следващите минути, когато изстрел на Луаку бе спасен с мъка от вратаря на гостите, а няколко други не намериха очертанията на вратата. В тези минути над всички в защитната четворка на Шон Дайк бе Джеймс Тарковски.


81-ата минута Бърнли поведе с 2:0.


Центриране на Ашли Уестууд достигна непокрития Крис Ууд, който от близко разстояние прати топката във вратата с глава. 


87-ата минута Джон Мос оттсъди дузпа за Манчестър Юнайтед за нарушение на Джеф Хендри, който дръпна резервата Джеси Лингард в наказателното поле, точно когато играчът в червено щеше да нанесе удар по посока на вратата. Пол Погба реализира от бялата точка, макар че Хийтън уцели ъгъла на изстрела. Попадението даде нова надежда на играчите на Оле Гунар Солскяер, че все пак могат да вземат нещо от този мач. 


В добавеното време Ашли Йънг направи отлично центриране пред самата голлиния на Хийтън, там Алексис Санчес стреля във вратаря, но Виктор Линдельоф бе точен при добавката - 2:2, но за повече време нямаше. По този начин Манчестър Юнайтед изостана отново на две точки от петия Арсенал, а в следващият кръг гостуват на Лестър. Бърнли пък посреща Саутхамптън на “Търф Моор”.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация