Новата голова машина на Милан прониза Наполи (видео)

00:04
Новата голова машина на Милан прониза Наполи (видео)

Милан е на полуфинал за Купата на Италия! "Росонерите" спечелиха с 2:0 спора с Наполи, а героят е един и неговото име е Кшищоф Пьонтек. Полякът "взриви" "Сан Сиро" с два гола, откривайки головата си сметка с екипа на "росонерите" в 11-ата минута, а след това и с втория си гол в 28-ата. Преди дни двата отбора се изправиха отново на “Джузепе Меаца”, но в мач от Серия “А”, като не успяха да излъчат победител, завършвайки 0:0. 

 

В 7-ата минута Кшищоф Пьонтек застраши вратата на Наполи. Диего Лаксалт центрира от левия фланг, а Франк Кесие свали с едно докосване към поляка, който стреля, без да се замисля, но в аут. Наполи отговори още в следващата минута с удар на Кулибали с глава, който Донарума спаси. 


В 11-ата минута Пьонтек откри головата си сметка с екипа на "росонерите". Полякът получи дълго подаване в предни позиции от Диего Лаксалт, което Никола Максимович проспа. Нападателят на Милан изскочи зад отбраната на Наполи и насочи топката в долния десен ъгъл, където Мерет нямаше шанс за намеса. Две минути по-късно Лоренцо Инсиние пропусна да изравни с удар в ръцете на Донарума от около девет метра. 


В 22-ата минута Лоренцо Инсиние и Амаду Диавара матираха защитата на Милан с едно двойно подаване, но Донарума отново бе на мястото си при удара на нисичкия нападател. В 28-ата минута отново Пьонтек прониза вратата на Мерет. Диего Лаксалт изрита топката напред към своя съотборник, а полякът овладя, залъга Кулибали и с фалцов удар намери страничната мрежичка. 


В 48-ата минута Милан оцеля след сериозен карамбол, при който топката се удари в крака на Донарума, а след това защитата успя да предотврати опасността. В 61-ата минута Аркадиуш Милик опита да изненада стража на Милан с удар от около 25 метра, който Джиджо Донарума спаси с лекота. Обръчът около вратата на "росонерите" се затегна и в 66-ата минута Адам Унас отправи нов силен удар, който затрудни сериозно Донарума, но резултатът остана непроменен. В последната минута на добавеното време силен удар на Фабиан Руис премина покрай страничния стълб на Донарума, а главният съдия даде последен съдийски сигнал веднага след тази сутация.


МИЛАН - НАПОЛИ 2:0


1:0 Пьонтек (11)
2:0 Пьонтек (28)


МИЛАН: Джанлуиджи Донарума, Иняцио Абате, Матео Мусакио, Алесио Романьоли, Диего Лаксалт, Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко, Лукас Пакета, Само Кастийехо, Кшищоф Пьонтек, Фабио Борини


НАПОЛИ: Алекс Мерет, Кевин Малкюи, Калиду Кулибали, Никола Максимович, Фаузи Гулам, Фабиан Руис Пеня, Алан Маркес, Амаду Диавара, Пьотър Желжински, Аркадиуш Милик, Лореньо Инсиние

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация