Арсенал трудно надви Кардиф (видео)

00:17
Арсенал трудно надви Кардиф (видео)

Арсенал не допусна грешка срещу Кардиф Сити и спечели с 2:1 мача помежду им от междинния 24-и кръг на Премиър лийг. Пиер-Емерик Обамеянг се разписа от дузпа в 66-ата минута, а в 83-ата Александре Лаказет след самостоятелен пробив вкара втория гол за домакините, които се изравниха по точки с Челси и заемат пето място във временното класиране. Кардиф върна едно попадение чрез резервата Натаниъл Мендес-Лейндж, но остава в зоната на изпадащите със скромните 18 точки.


Преди първия съдийски сигнал Сала беше почетен с аплаузи. По трибуните имаше много аржентински знамена, а феновете на Кардиф носеха жълти нарциси в памет на нападателя, който не можа да изиграе нито един мач за тима.


Арсенал започна на висока скорост и още в 3-ата минута можеше да поведе след грешка на Нийл Етердиж. Стражът на гостите изби в краката на Лаказет, който имаше достатъчно време да спре топката и да се прицели, но беше блокиран от Бруно Манга.


В следващите минути обаче Кардиф показа, че умее да контраатакува опасно. В 14-ата минута Ниасе се забави в наказателното поле и даде възможност на Шкодран Мустафи да се намеси. Веднага след това Боби Рийд напредна и отправи удар над вратата, а в 16-ата минута отново той пропусна даде аванс на "сините птици".

 

Арсенал отговори с добра комбинация между Матео Гендузи и Лаказет, но бившият нападател на Лион не намери позиция за удар.


В средата на полувремето "топчиите" вече имаха солидно преимство по отношение притежанието на топката, но по-чистите положения бяха пред тяхната врата. Начо Монреал беше много неуверен като централен защитник и допусна доста грешки, а Гендузи, Елнени и Торейра често бъркаха при подаванията.  


До почивката Арсенал така и не съумя да създаде друго голово положение, освен това, което се откри пред Лаказет в началото. Домакините дори трябва да се радват, че не получиха гол, защото всяка така на Кардиф създаваше напрежение пред вратата на Лено.


Арсенал опита да вдигне темпото веднага след подновяването на играта, но все така оставяше огромни свободни пространства в половината си и гостите с лекота стигаха до наказателното поле. Проблемите за "топчиите" продължиха, когато Мустафи се хвана за крака, но германският национал стисна зъби и се завърна в игра.


Появата на Алекс Иуоби вместо Мохамед Елнени донесе повече острота в атаките на Арсенал. Липсваше обаче точният извеждащ пас и именно тук си пролича, че Йозил е далеч от най-добрата си форма.


В 66-ата минута Коласинак влезе в наказателното поле, а Манга закъсня да го спре и извърши нарушение. След като преди това два пъти подмина претенции на домакините за дузпи, сега Майк Дийн посочи бялата точка. Обамеянг прати Етеридж в обратния ъгъл и откри резултата - 1:0.


Малко след гола Иуоби можеше да реши всичко с второ попадение за Арсенал, но стражът на Кардиф Спаси. В 83-ата минута Лаказет се пребори за топката, влезе в нказателното поле и с хубав диагонален шут удвои аванса на Арсенал.

 
В края на мача домакините действаха с прекомерно самочувствие и в добавеното време допуснаха гол. Резервата Мендес-Лейндж се възползва от объркване в защитата на "топчиите" и прати топката в мрежата. В оставащата една минута Арсенал направи необходимото, за да удържи трите точки.

 

В следващия кръг тимът на Унай Емери ще гостува на Манчестър Сити, а Кардиф ще е домакин на Борнемут.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация