Варна ще е домакин на олимпийската квалификация по волейбол за мъже

13:38
Варна ще е домакин на олимпийската квалификация по волейбол за мъже

България спечели ново важно и изключително престижно домакинство. Страната ни ще приеме олимпийската квалификация по волейбол за мъже. От 9 до 11 август "лъвовете" отново ще могат да разчитат на невероятната подкрепа на българската публика във Варна по пътя към Игрите в Токио през 2020 година. Новината бе потвърдена от Българската федерация по волейбол, след като вчера Международната федерация определи домакините на отделните квалификации.

Съперници на тима ни са златните медалисти от Рио 2016 - Бразилия, Египет и Пуерто Рико. Победителят в тази Група А ще участва директно на Олимпийските игри през следващата година. Националният ни отбор пази отлични спомени от последната си среща с Бразилия. На 17-и юни 2018 година "Лъвовете" надиграха именития съперник с 3-2 в среща от Волейболната лига на нациите и хвърлиха в екстаз препълнените трибуни в Двореца на културата и спорта във Варна. Сега надеждите на всички са свързани с нова гръмка победа над южноамериканците, която ще приближи тима ни до така желаното класиране за Игрите в Токио.

Олимпийската квалификация е третият голям турнир при мъжете, който страната ни ще приеме през тази година. От 14-и до 16-и юни пред варненската публика в зала "Конгресна" съставът воден от новия селекционер Силвано Пранди ще играе с Италия, Япония и Австралия. От 28-и до 30-и юни сблъсъците ще се пренесат в зала "Колодрума" в Пловдив, където волейболистите ни ще търсят победи над Сърбия, САЩ и Иран.

Ето и всички домакини на олимпийските квалификации при мъжете:

Група А – домакин България

Участници: България, Бразилия, Египет, Пуерто Рико

Група В - домакин Холандия

Участници: Холандия, САЩ, Белгия, Република Корея

Група С – домакин Италия

Участници: Италия, Сърбия, Австралия, Камерун

Група D – домакин Полша

Участници: Полша, Франция, Словения, Тунис

Група Е – домакин Русия

Участници: Русия, Иран, Куба, Мексико

Група F – домакин Китай

Участници: Китай, Канада, Аржентина, Финландия

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация