Един от исковете за фалит на Левски отпадна

09:43
Един от исковете за фалит на Левски отпадна

Един от проблемите на Левски София, свързани с финансови задължения, е отпаднал. Става дума за първата молба за обявяване на футболния клуб в несъстоятелност.

В средата на декември се разбра, че фирмата за организиране на чартърни полети "Титан 77" ООД е подала иск за стартиране на процедура, която може да завърши с фалит за Левски. Причината - дължима сума, която е забавена твърде дълго от "Герена". Парите са за чартъра на сините до Малта, където те изкараха едномесечен лагер миналата зима, инфоемира "24 часа".

На свое закрито разпоредително заседание, проведено на 10 януари, Софийският градски съд е взел следното решение: Връща молбата с пр.осн.чл.625 от ТЗ, предявена от "Титан 77" ООД срещу ПФК "ЛЕВСКИ" АД, като нередовна. Разпореждането може да се обжалва в едноседмичен срок от уведомяването пред Софийския апелативен съд.

До 17 януари това не е направено, което означава, че делото ще бъде прекратено.

Преди Коледа стана ясно, че има още една молба за процедура за обявяване на Левски в несъстоятелност. Тя е подадена от фирмата на футболния агент Николай Жейнов "Глобал Мениджмънт" ЕООД. Той има да взема около 100 000 евро за услуги, свързани с трансфери на Левски. Наскоро Жейнов обяви, че е на път да се разбере с новия изпълнителен директор на Левски Павел Колев и проблемът да бъде изчистен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация