Вавринка: Идвам с големи очаквания в София

18:15
Вавринка: Идвам с големи очаквания в София

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка бе участник в тазгодишното теглене на жребия за основната схема на Sofia Open 2019. Негов съперник в първия кръг ще бъде миналогодишният финалист Мариус Копил (Румъния). Вавринка говори пред медиите за очакванията си за турнира и предстоящия си опонент. Той също така изрази мнението си за новия формат на Купа Дейвис и дали би участвал.

"Миналата година бях тук след контузия, докато сега се чувствам много по-добре. Сега имам по-големи очаквания, тъй като започнах сезона добре. Познавам Мариус, играли сме два пъти един срещу друг в миналото. Той е финалист от миналата година, така че е труден съперник. Агресивен е и сервира добре. Схемата в турнира като цяло е доста силна и има много топ играчи. Сигурен съм, че ще станем свидетели на една много интересна седмица", заяви швейцарецът.

"Не съм много голям фен на новия формат на Купа Дейвис, това е сигурно. Може би е нещо, което е добре за младата генерация от тенисисти, но аз не мисля, че ще играя тази година. Когато бях малък, мечтаех да играя за своята страна на Купа Дейвис, защото си пред родна публика, после гостуваш и атмосферата е невероятна. Това именно беше причината, поради която играех 11-12 години там", отчете Вавринка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация