Хамшик напуска Наполи

14:29
Хамшик напуска Наполи

Капитанът на Наполи Марек Хамшик може съвсем скоро да напусне италианския клуб, тъй като води преговори за трансфер в отбор от Китай, разкри наставникът на неаполитанци Карло Анчелоти.

Словашкият национал е легенда на Наполи, като е играчът с най-много мачове и най-много голове в историята на клуба. 31-годишният Хамшик дойде на „Сан Паоло“ от Слован Братислава през 2007-ма година, като оттогава записа 520 мача за тима, в които отбеляза 121 попадения, подобрявайки рекорда на Диего Марадона (115 гола). 

„В момента се водят преговори и преценяваме ситуацията заедно с Марек. Клубът изпитва огромно уважение към този играч, той сътвори история тук, и ако сега поиска да пробва нещо ново, ние ще му съдействаме“, коментира Анчелоти след вчерашния успех над Сампдория с 3:0. През този сезон Хамшик бе преместен в по-дефанзивна позиция от Анчелоти и вече не е твърд титуляр, както в минали години. „Ние нямаме друг играч като Хамшик в състава, но разполагаме с футболисти с различни качества, които могат да изпълняват ролята по различен начин“, обясни Анчелоти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация