Медиите на Острова: Евертън изпусна Кирил Десподов

14:47
Медиите на Острова: Евертън изпусна Кирил Десподов

Авторитетният ливърпулски вестник "Liverpool Echo" разкри вчера, че Евъртън е бил близо до привличането на Кирил Десподов. Изданието изкара списък с имена, които са били пред трансфер при „карамелите" през последния месец, но клубът е изпуснал. Прави впечатление, че ливърпулската медия е допуснала доста грешки около описването на Десподов. 

„Впечатляващият талант Кирил Десподов отиде в края на януари в Италия. Той имаше 21 гола за само 22 мача (б.р. - головете са 10) за руския гигант ЦСКА (б.р. - и тук объркване за британците), което му донесе короната за футболист на годината в България. Той има средно по 11,54 дуели в атака, което е 50 процента успеваемост. Той е активен нападател, който изглежда, че ще бъде ключов футболист в Серия А. Десподов подписа 5-годишен договор с Каляри, а това означава, че скоро няма да видим таланта му в Англия", пише "Liverpool Echo", а според изданието Каляри са платили за Десподов 3,7 млн. паунда.

Освен Кирил в списъка на Евъртън са били още Сандро Вагнер, Кжищоф Пьонтек и Юри Тилеманс, които също не стигнаха до „Гудисън Парк".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация