Рашфорд донесе три точки на Юнайтед срещу Лестър (видео)

17:59
Рашфорд донесе три точки на Юнайтед срещу Лестър (видео)

Манчестър Юнайтед победи Лестър Сити с 1:0 на “Кинг Пауър Стейдиъм”  в среща от 25-я кръг на английската Висша лига. Голът бе реализиран от Маркъс Рашфорд.


Двубоят в Лестър започна с положение за домакините. Удар с глава на Ндиди след ъглов удар мина встрани от вратата. След тази ситуация обаче “червените дяволи” поеха инициативата и започнаха да контролират събитията на терена. След прекрасно центриране на Люк Шоу Рашфорд можеше да открие резултата. Той не успя да насочи топката към мрежата с глава от отлична позиция. 


В деветата минута Рашфорд не сбърка. След великолепен пас на Погба английският национал овладя топката и прониза Шмайхел, като даде преднина на гостите. Така той стана шестият играч в историята на Ман Юнайтед, който се разписва в мач номер 100 във Висшата лига за клуба. Освен това Маркъс се разписа в четвърто поредно гостуване на тима в първенството.


Лестър постепенно изравни играта и се опита да натисне, но до края на полувремето успя да отправи няколко удари от далечна дистанция, които не затрудниха Де Хеа. Контраатаките на гостите носеха опасност и втори гол можеше да реши мача.


Второто полувреме започна с няколко добри атаки на домакините. Харви Барнс се озова на добра позиция, но стреля покрай вратата. “Лисиците” изглеждаха различен отбор, като играеха много повече с топката и търсеха изравняването. Гостите пък пропуснаха една добра ситуация, като при отлична контраатака Рашфорд не успя да намери Санчес. При друга ситуация Рашфорд стреля покрай вратата. След час игра Джейми Варди отправи много хубав удар от воле, но право в тялото на Де Хеа.


До края домакините опитаха да осъществят натиск и да стигнат до изравняване, но това не се получи. Юнайтед си тръгна с трите точки.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация