Атлетико отстъпи на Бетис в Севиля (видео)

19:18
Атлетико отстъпи на Бетис в Севиля (видео)

Атлетико Мадрид загуби с 0:1 от Бетис в мач от 22-рия кръг на Ла Лига, игран пред 50 864 зрители на "Бенито Вийямарин". Загубата донесе преднина от шест точки на Барселона и зарадва каталунците. В 55-ата минута при резултат 0:0 съдията не даде дузпа срещу дебютиращия Алваро Мората.


Въпреки наличието на ВАР реферът подмина положението, а съдийските анализатори на Marca и AS са категорични, че дузпа е трябвало да има. В 65-ата Серхио Каналес реализира единствения гол след дузпа за игра с ръка.

 

Двубоят на "Бенито Вийямарин" стартира с огромна възможност пред домакините. След изпълнение на корнер в третата минута Зухаир Федал надскочи своя пазач и стреля с глава, но Ян Облак направи впечатляващо спасяване. Словенският страж изби топката от голлинията, а тя отиваше застрашително към горния му десен ъгъл.


В началото "вердибланкос" се опитваха да притискат своя съперник и изнесоха линиите си дълбоко в полето на гостите, но постепенно срещата стана двуостра. В десетата минута севилският тим беше хванат на контраатака. Всички футболисти бяха в половината на Атлети, получи се атака по левия фланг, топката стигна до Гризман, който подаде към Мората, а той шутира безобидно за Пау Лопес.


След тези две опасности имаше само едно по-опасно положение за полувремето пред една от двете врати. В 33-ата минута Сантиаго Ариас се включи отдясно, Мората чакаше успоредно на голлинията подаване, но центрирането не беше точно и бранител успя да избие в ъглов удар. Първата част се характеризираше с голяма борба за надмощие и много малко блясък.


"Червено-белите" тръгнаха по-уверено напред в началото на втората част. В 47-ата Гризман намери топката с глава, но й придаде по-голям фалц от необходимото и тя премина далеч от вратата. Високата преса на Атлети на няколко пъти принуди домакините да сгрешат в опасна близост. В 53-ата минута Федал сбърка и подари възможност за Гризман. Френският нападател стреля от 18 метра, ала ударът му не беше точен, а и липсваше сила.


В 55-ата "зелено-белите" отново се панираха от наличието на преса и загубиха топката. Мората премина покрай Федал, но защитникът се хвърли на спорен шпагат и изби в корнер. Повторенията показаха, че преди да играе с топката Федал чуква крака на испанския нападател. Съдията обаче беше категоричен - няма дузпа.


В 58-ата Серхио Каналес направи хубав рейд през центъра, стигна на 20-ия метър от наказателното поле и стреля по земя - лесно за вратаря Облак. В 61-ата мадридчани пак отнеха в близост до наказателното поле на андалуския състав. Атаката завърши с удар на Мората от 18 метра - над гредата. В 64-ата резервата Филипе Луиш направи наивна дузпа. Двамата с неговия съотборник Витоло се сблъскаха за топката в наказателното поле, бразилецът не видя топката и игра с протегната ръка. Каналес отбеляза от бялата точка, въпреки че Облак уцели ъгъла - 1:0.


Гостите от Wanda Metropolitano реагираха много бързо. В 67-ата Гризман завъртя топката по изящен начин към далечния горен ъгъл от границата на наказателното поле. Кълбото избяга от обсега на Пау Лопес и намери страничната греда. В 75-ата Диего Симеоне пусна трети нападател в лицето на Никола Калинич. В 77-ата Андрес Гуардадо провали добра севилска атака, прибързвайки с удара.


В 86-ата Гризман навлезе в с топка в наказателното поле, но беше затворен в точния момент. 
В крайна сметка "Бенито Вийямарин" се зарадва на победа срещу един от претендентите за титлата. По-важните мачове за Баломпие обаче са през седмицата, тъй като целта на "зелено-белите" е финал за Купата на краля.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация