Димитър Кузманов не успя да се опълчи на 54-ия в света

22:52
Димитър Кузманов не успя да се опълчи на 54-ия в света

Втората ракета на България Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на София Оупън, след като загуби от холандеца Робин Хаасе с 2-6, 4-6. Кузманов нямаше много шансове срещу опитния Хаасе, който заема 54-то място в световната ранглиста, а в кариерата си е достигал до 33-та позиция и има две спечелени титли на сингъл.

Холандецът успя да пробие два пъти съперника си в първата част, като Мико имаше два шанса за пробив на своя сметка, но не успя да ги реализира. Във втората част един пробив в полза на Хаасе реши всичко, въпреки че Кузманов имаше един шанс да го върне в осмия гейм, но не успя да го стори. В крайна сметка Хаасе затвори мача с 6-2, 6-4 след час и 15 минути игра.

На осминафиналите Хаасе ще се изправи срещу третия поставен в схемата Даниил Медведев от Русия, докато Кузманов продължава битката на двойки. Утре той и партньорът му Адриан Андреев ще се изправят срещу миналогодишните шампиони Хаасе и Матве Миделкооп в третия мач за деня на централния корт в "Арена Армеец", където програмата започва в 12:00 часа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация