Вердер отстрани Дортмунд за Купата след драма с дузпи (видео)

10:11
Вердер отстрани Дортмунд за Купата след драма с дузпи (видео)

Отборът на Вердер Бремен сложи край на участието на Борусия Дортмунд в турнира за Купата на Германия, след като отстрани ,,жълто-черните“ след изпълнение на дузпи. ,,Бременските музиканти“ поведоха в резултата още в петата минута, когато Милот Рашица реализира след асистенция на Макс Крузе. Точно преди почивката Марко Ройс възстанови равенството.

През втората част на двубоя нямаше попадения и така се достигна до продължения. В края на първото Кристиан Пулишич даде аванс на възпитаниците на Люсиен Фавр, но драмата тепърва предстоеше по време на вторите петнадесет минути. Първо неостаряващия Клаудио Писаро изравни, а пет по-късно Ашраф Хакими възстанови преднината на домакините. Борусия вече се виждаше краен победител, когато Мартин Харник отбеляза за 3:3 в 119-а минута след нова асистенция на Крузе.

Така се стигна до изпълнение на дузпи, в които Пако Алкасер и Максимилиан Филип пропуснаха първите дузпи за Дортмунд, докато бременци бяха безгрешни и след четири точни попадения дело на Писаро, Максимилиан Егещайн, Дави Клаасен и Крузе тимът се класира за четвъртфиналите за Купата на Германия.

Към тази фаза продължиха още отборите на Хамбургер, Хайденхайм и Падерборн. Хамбургер надигра минимално с 1:0 закъсалия в Бундеслигата Нюрнберг, Падерборн се справи със съпротивата на Дуисбург след 3:1, а Хайденхайм поднесе най-голямата изненада, побеждавайки елитния Байер Леверкузен с 2:1. Днес предстоят нови четири мача, като най-любопитен от тях е този между Херта Берлин и миналогодишния финалист в надпреварата Байерн Мюнхен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация