ЛА Лейкърс се отказа от Антъни Дейвис

12:24
ЛА Лейкърс се отказа от Антъни Дейвис

Ел Ей Лейкърс информира Ню Орлиънс Пеликанс, че се отказва от преговорите за трейд на Антъни Дейвис в Калифорния, съобщи Лос Анджелис Таймс. Президентът на баскетболните операции на ,,езерняците“ Меджик Джонсън обаче заяви, че е готов да изслуша други оферти на ,,пеликаните“, твърдят източници на ESPN. Бившата легенда на Лейкърс е казал на генералния мениджър на Ню Орлиънс Дел Демпс, че клубът от Лос Анджелис е отправил най-добрата си оферта, добавиха от Таймс.

Според информациите, ,,езерняците“ са предложили на Пеликанс Лонзо Бол, Кайл Кузма, Брандън Инграм, Джош Харт, Кентейвиъс Колдуел-Поуп и Ивица Зубац. В добавка, от клуба са се съгласили да се простят с два бъдещи първи пика от Драфта и да вземат Соломон Хил и неговия контракт за 12.7 млн. долара заедно с Дейвис. ,,Те искаха повече и повече“, заяви източник за Таймс. ,,Нямаше какво повече да им дадем. Те включиха и Хил в сделката. Но колкото повече искаха, толкова повече започна да става безумно и нереалистично“, добави той.

Джонсън и генералният мениджър на Лейкърс Роб Пелинка настояват, че няма да включват нови играчи в сделката за Дейвис. Според анализатора на НБА за ESPN Адриан Вожнаровски Пеликанс са поискали от Лейкърс осем избора от Драфта – четири пика от първи кръг и четири от втори. ,,Ако Ню Орлиънс отправят контра-оферта на Лейкърс, от клуба ще я изслушат“, заяви в свой туийт той. „Това е тактически ход в преговорите от страна на Ел Ей, която иска да види дали Пеликанс ще проявят инициатива“, добави анализаторът.

Миналата седмица агентът на Дейвис Рич Пол заяви, че клиентът му няма да преподписва с Ню Орлиънс и е поискал трейд в друг отбор. Дейвис ще стане неограничен свободен агент през 2020, така че от ,,пеликаните“ няма нужда да бързат да го продадат. Междувременно, баскетболистът се възстанови от травма на пръстта, но от ръководството на Пеликанс са казали на играча, че той временно няма да е на терена поради спекулациите за евентуален негов трейд в друг отбор, съобщи Yahoo Sports.

25-годишният Дейвис няма да играе срещу Чикаго в сряда вечер. Той обяви в петък, че желае да напусне настоящия си отбор, но не възнамерява да бойкотира по какъвто и да било начин състава. ,,Намерението ми е да играя, докато съм тук“, сподели по-рано Дейвис. ,,Работя върху възстановяването на пръста ми. Очевидно е, че ситуацията е тежка, и когато съм готов, ще помогна на съотборниците ми“, увери той. За 41 мача през сезона, Дейвис има средно по 29.3 точки, 13.3 борби и 4.4 асистенции. Според информациите, ако сделката с Лейкърс пропадне, Дейвис има интерес към подписване с другия калифорнийски тим в лицето на Клипърс, Милуоки Бъкс или Ню Йорк Никс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация