Мартон Фучович е първият финалист в София

18:13
Мартон Фучович е първият финалист в София

Мартон Фучович е първият финалист в четвъртото издание на турнира София Оупън в столицата. Унгарецът се наложи с 2-1 сета в двубоя срещу Матео Беретини, в отделните части 5-7, 7-5, 6-3 след 2:16 часа игра.

В неделя Фучович ще спори за трофей от световния тур за втори път в кариерата си. Първият беше на червените кортове в Женева миналата година, когато унгарецът спечели първата си титла. Неговият съперник във финала ще бъде определен от сблъсъка между Гаел Монфис и Данийл Медведев, които ще излязат на корта след 18:00 часа.

Матео Беретини напуска турнира с високо вдигната глава, след като по пътя към полуфиналите записа престижни победи над Денис Истомин, Карен Хачанов и Фернандо Вердаско.

Двубоят започна равностойно, като в първите минути двамата взимаха сервис-геймовете си с лекота. Първи до точки за пробив стигна Беретини, който в седмия гейм имаше преднина 40:0, но Фучович успя да се измъкне от неприятната за него ситуация и съхрани подаването си след серия отлични точки.

В десетия гейм унгарецът на свой ред стигна до възможности за пробив, които бяха с тежестта на сетбол, но не се възползва и беше наказан. Сервирайки за последно в сета Фучович допусна брейк, след който Беретини спечели подаването си на 15 и поведе в резултата със 7-5 след 53 минути игра.

През втората част картината на корта остана непроменена. Солидната игра на двамата от начален удар продължи и тайбрекът изглеждаше неизбежен. Сервирайки за 6-6, Беретини допусна първа точка за пробив, от която Фучович се възползва и я материализира в сетбол – 7-5.

Окрилен от силния финал на втория сет, унгарецът започна ударно и третата част, в която след ранен брейк поведе с 3-0 гейма и до края не позволи на опонента му да навакса изоставането си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация