Сити разгроми Челси с 6:0 (видео)

20:02
Сити разгроми Челси с 6:0 (видео)

Манчестър Сити унизи Челси, като го победи с 6:0 на "Етихад". "Гражданите" водеха с 4:0 до 25-ата минута след попадения на Стърлинг, Агуеро (2) и Гюндоган. Аржентинецът оформи своя хеттрик от дузпа в 56-ата минута, а малко по-късно бе сменен, за да обере аплодисментите на публиката. Агуеро изравни Алън Шиърър със своя 11-ти хеттрик във Висшата лига. Стърлинг оформи крайното 6:0 десет минути преди края. Така лондончани записаха най-голямата си загуба от 28 години.


След разгромната си победа Сити се изкачи на върха в класирането. Отборът на Гуардиола има 65 точки, колкото има и Ливърпул, но е с по-добра голова разлика. "Гражданите" обаче са изиграли един мач повече от мърсисайдци.


Челси започна доста открито гостуването си на Манчестър Сити и доста бързо плати висока цена за това. Още в четвъртата минута защитата на лондончани остави пролука отдясно. Де Бройне намери Бернардо Силва, който прати топката в наказателното поле, тя стигна до Стърлинг и той я заби в мрежата. Малко по-късно Агуеро направи невероятен пропуск. Бернардо Силва развинти няколко защитници на съперника и след това намери аржентинеца на далечната греда. Нападателят се оказа сам пред опразнената врата, но прати топката встрани.


Серхио се реваншира в 13-ата минута с фантастичен гол, след като с далечен удар той препарира вратаря на Челси. Лондончани изглеждаха объркани, но опитаха да отговарят, като Азар премина през цялата защита на домакините, но накрая не успя да отправи добър удар. Тимът на Сари не успяваше да се справя с атаките на съперника, а реши и да помогне. Неясно защо Рос Баркли реши да връща топката към вратаря си с глава в ситуация, когато това въобще не бе разумно. Играчът на Челси сложи топката на крака на Агуеро и той отбеляза втория си гол в мача.


“Гражданите” продължиха с головото шоу и следващото попадение не закъсня. Стърлинг намери Агуеро в наказателното поле. Последва неуспешен опит на Рюдигер да изчисти. Топката стигна до Гюндоган, който стреля и кълбото се озова в мрежата, като Кепа можеше да се намеси далеч по-добре.

 

Гостите се опитаха да покажат, че не са дошли да бъдат унизявани, като в следващите минути създадоха някои положения. Педро се озова на добра позиция след подаване на Игуаин, но Едерсон се намеси. Бразилският вратар направи отлично спасяване в 39-ата минута, когато Игуаин отправи хубав удар от далечна дистанция.


След почивката Сити продължи да мачка съперника, макар и на леко да намали темпото. Агуеро се размина със своя хеттрик в 51-ата минута, когато след центриране на Де Бройне засече топката с глава и тя се удари в горната греда. Аржентинецът обаче получи още по-добра възможност за третото си попадение в мача малко по-късно, след като Аспиликуета спъна Стърлинг в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Агуеро бе точен от бялата точка и направи резултата 5:0. 


Мачът отдавна бе решен, но ситуациите пред Кепа не спряха, въпреки че се случваха по-рядко. Испанският вратар успя да направи спасяване след удар на Де Бройне от фаул. Агуеро бе сменен в 65-ата минута и напусна по бурните аплодисменти на феновете на Сити. Влезлият на негово място Габриел Жезус получи отличен шанс да се разпише след пробив на Стърлинг, но Кепа успя да се намеси по прекрасен начин.

 

Десет минути преди края “гражданите” за пореден път матираха защитата на съперника. Давид Силва, който влезе като резерва, намери Зинченко, който пусна към Стърлинг и английският национал вкара втория си гол в мача. След това попадение тимът на Гуардиола сякаш реши, че това е достатъчно, и атакуваше с по-малко агресия до края на срещата. 


МАН СИТИ - ЧЕЛСИ 6:0


1:0 - Стърлинг (4)
2:0 - Агуеро (13)
3:0 - Баркли (19) 
4:0 - Гюндоган (25)
5:0 - Агуеро (56-д)
6:0 - Стърлинг (80)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация