Милан лесно се справи с Каляри (видео)

23:24
Милан лесно се справи с Каляри (видео)

Милан победи Каляри с 3:0 като домакин в среща от 23-я кръг на Серия А. Дебют с екипа на сардинците записа българинът Кирил Десподов, който се появи на терена като резерва в 76-та минута. 


"Росонерите" поведоха в резултата след нелеп автогол на Лука Чепители в 13-ата минута, а в 22-ата Лукас Пакета удвои с дебютен гол. В 63-ата минута Кшищоф Пьонтек вкара за пореден път с "червено-черната" фланелка.

 

В 8-ата минута Милан първи застраши вратата на противника. Силен удар на Хакан Чалханоолу бе избит с една ръка от Алесио Краньо в ъглов удар. Пет минути по-късно "росонерите" откриха с резултата с голяма доза късмет. Чалханоолу намери Сусо в наказателното поле, а испанецът пое и шутира към вратата. Алесио Краньо успя да се намеси, но изби топката право в тялото на своя съотборник Лука Чепители и топката се оплете в мрежата.

 

В 22-ата минута Милан удвои преднината си с дебютен гол на Лукас Пакета. Бразилецът изскочи от втора позиция при центриране на Давиде Калабрия в наказателното поле и успя да се разпиша. Две минути по-късно Кшищоф Пьонтек пропусна възможност да направи резултата класически. В 26-ата минута Джиджо Донарума изби с една ръка удар с глава на Жоао Педро. До края на първото полувреме Милан игра по-добре от своя опонент, но не успя да отбележи трети гол.


В 60-ата минута се стигна до фрапантен пропуск за отбора на Каляри. Удар на Леонардо Паволети бе избит от Донарума, а Жоао Педро, останал пред опразнената врата, стреля, но нацели горната греда. Три минути по-късно Кшищоф Пьонтек отново вкара с "червено-черната" фланелка. До попадението се стигна след удар на Чалханоолу, който Алесио Краньо успя да парира. Топката попадна в поляка, който някак успя да промуши кълбото през няколко защитници, за да може то да се оплете в мрежата за трети път.


В 70-ата минута Хакан Чалханоолу не успя да преодолее Краньо с удар от около 5-6 метра фронтално срещу вратата. Четири минути по-късно Патрик Кутроне застраши вратата с удар от неудобна позиция, който излезе в аут. В 75-ата минута Кирил Десподов направи своя дебют за Каляри, заменяйки Артур Йоница. Малко по-късно Сусо пропусна добра възможност да направи резултата 4:0.


 

МИЛАН – КАЛЯРИ 3:0


1:0 Лука Чепители (13 аг)

2:0 Лукас Пакета (22)

3:0 Кшищоф Пьонтек (63)


МИЛАН: Джанлуиджи Донарума, Давиде Калабрия, Матео Мусакио, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес, Франк Кесие, Тиемуе Бакайоко, Пакета, Сусо, Кшищоф Пьонтек, Хакан Чалханоолу


КАЛЯРИ: Алесио Краньо, Дарио Сърна, Лука Чепители, Фабио Пизаканте, Лука Пелегрини, Паоло Фараго, Симоне Падоин, Артур Йоница, Николо Барела, Жоао Педро, Леонардо Паволети.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация