Пенев връща Спас Делев на "Армията"

07:46
Пенев връща Спас Делев на "Армията"

Новият треньор на ЦСКА-София Любослав Пенев проявява интерес към привличането на Спас Делев от полския Погон (Шчечин), пише "Тема Спорт". Крилото вече е играл под ръководството на Ел Голеадор на "Армията" и в националния отбор. Договорът му с Погон изтича през лятото. В контракта на Делев е заложена освобождаваща клауза в размер на 200 000 евро.


29-годишният бързак от село Ключ би могъл да влезе в ролята на заместик на продадения в Каляри Кирил Десподов. На този етап "червените" не са изпратили конкретно предложение за него, а и не е ясно какво ще е желанието на футболиста. Делев вероятно ще предпочете да изчака до лятото и да опита да намери изгодно продължение на кариерата си в друг чуждестранен клуб.Въпреки че договорът му изтича в края на сезона, Спас продължава да фигурира в плановете на Погон. В събота той беше титуляр при загубата с 1:2 от лидера в първенството Лехия (Гданск). Делев игра 74 минути по десния фланг на атаката. Той е в Погон вече трети сезон. За този период има 68 мача, 11 гола и 13 асистенции в Екстракласата. През настоящия шампинат е с 10 участия, 2 гола и 2 асистенции.


В България Делев е играл за Пирин (Благоевград), ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Берое, като има 129 мача и 29 гола в елита.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация