Бенфика мачка с 10:0 (видео)

05:03
Бенфика мачка с 10:0 (видео)

Бенфика се подигра жестоко с Насионал (Мадейра) в мач от 21-ия кръг на португалското първенство. Лисабонските “орли” разгромиха скромния си съперник със стряскащото 10:0 и за пръв път от 55 години реализираха двуцифрен брой попадения. 


Публиката на “Луж” стана свидетел на наказателна акция, която започна с попадение на Алехандро Грималдо в първата минута и завърши с точен изстрел на Жонас Гонсалвеш в добавеното време. 


В предишните си 5 мача Бенфика не загуби точка и сериозно притисна водача Порто. След петте гола във вратата на Боависта и четирите срещу градския съперник Спортинг (Лисабон), футболистите на старши треньора Бруно Лаже достигнаха нови висоти в двубоя с един от аутсайдерите в Примейра лига.


До почивката освен Грималдо на два пъти се разписа Харис Сеферович. Лошото за гостите дойде през второто полувреме. Жоао Феликс, Пици и Франсиско Ферейра набързо направиха резултата 6:0. Седмият гол вкара Рубен Диаш, а след 85-ата минута насионал тотално рухна и това позволи на Рафа Силва и Жонас Гонсалвеш, който беше точен на два пъти, да оформят крайното 10:0. Бенфика се доближи на точка от Порто, но вече има по-добра голова разлика. В събота “драконите” стигнаха само до 1:1 срещу Морейрензе и авансът им е минимален.

Насионал, който е воден от бившия футболист на Порто Кощиня, има 20 точки и е на незавидната 16-а позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация