Официално: Пол Скоулс пое четвъртодивизионен клуб

15:59
Официално: Пол Скоулс пое четвъртодивизионен клуб

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс бе официално назначен на треньорския пост на Олдъм Атлетик, обявиха от четвъртодивизионния английски клуб. Договорът му е за година и половина. Според британските медии Скоулс бе одобрен за мениджърската позиция миналата седмица, когато клубът от Втора лига реши, че 10%-ият дял на 44-годишния бивш английски национал в тима от Националната лига Салфорд не представлява конфликт на интереси.

Скоулс, който е дългогодишен фен на Олдъм и прекара цялата си футболна кариера в Манчестър Юнайтед, спечели 11 пъти Висшата лига, три пъти ФА Къп, два пъти Шампионска лига, преди да окачи бутонките през 2013 година. ,,Пол е спечелил всичко възможно във футбола“, заяви собственикът на Олдъм Абдулах Лемсагам в свое изявление.

,,Той е човек, който ще ни донесе много опит и познания за футболната игра и гладът му за успехи като мениджър ще бъде налице. Не е тайна за никого колко много той искаше тази работа в миналото и колко много обича този клуб, затова съм много щастлив, че го приветствам с добре дошъл в нашето семейство в Олдъм Атлетик“, завърши той. 

Скоулс няма голям опит като треньор, включително четири двубоя редом до Райън Гигс, когато бившият му съотборник в тима на ,,червените дяволи“ пое временно тима след уволнението на Дейвид Мойс през 2014. Бившият английски национал работи като телевизионен анализатор за BT Sport в последните няколко години.

Олдъм уволни Франки Бън пред декември и треньорът на академията Пийт Уайлд бе назначен временно на поста. Успехът с 3:0 при гостуването на Кроули Таун в събота отбеляза първата победа на Олдъм в лигата от Нова година и той заема в момента 14-та позиция във временното класиране, на девет точки от местата, даващи право на участие в плейофите за влизане в Първа лига. В следващия кръг тимът приема у дома Йоувил Таун.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация