Турция уволни Мирча Луческу

20:55
Турция уволни Мирча Луческу

Турската футболна федерация уволни националния селекционер на страната Мирча Луческу с незабавен ефект. Турската федерация публикува изявление, в което казва, че е достигнало до взаимно съгласие със 73-годишния специалист да прекрати своя контракт.

Турция изпитваше големи проблеми под ръководството на румънския наставник и изпадна до Лига C в турнира Лига на нациите, след като завърши на дъното в своята група. Освен това отборът не успя да се класира и за изминалия Мондиал в Русия. Според информации в турските медии Сенол Гюнеш ще замени Луческо на треньорския пост и ще се завърне като селекционер на Турция 15 години след последния си период начело на отбора.

Гюнеш, който бе наставник на страната между 2002 и 2004, когато тимът завърши трети на Световното първенство през 2002, ще остане треньор на Бешикташ поне до края на сезона. 66-годишният специалист, който спечели турската Суперлига на два пъти с Бешикташ и също така бе мениджър на Трабзонспор и Бурсаспор, се очаква да работи с турския състав за мачовете срещу Албания и Молдова в края на март.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация