Реал Мадрид пречупи Аякс (видео)

23:59
Реал Мадрид пречупи Аякс (видео)

Реал Мадрид победи Аякс с 2:1 на стадион "Йохан Кройф арена" в първи осминафинален мач от Шампионската лига. 


Бензема откри в 60-ата минута. Зиех изравни в 75-ата. В 87-ата Асенсио вкара за "лос бланкос". 

 

Домакините започнаха амбицирано и първи изостриха атаките си. Първият удар в рамките на една от двете врати дойде от крака на Бейл. "Белите" развиха скоростна акция, Лука Модрич подаде надясно, а шутът на уелския нападател не се получи и топката беше лесна за вратаря Онана. В деветата минута домакините застрашиха вратата на Тибо Куртоа. Серхио Рамос сгреши, Мазрауи се втурна в наказателното поле и шутира по диагонала, но покрай гредата. Съдията не видя, че топката се чуква в крака на Винисиус и даде аут.


Амстердамци тормозеха защитниците на европейския шампион и успешно се стремяха да задържат топката в половината на своя съперник. Момчетата на Тен Хааг залагаха на технични разигравания и опити за къси подавания непосредтсвено пред наказателното поле на испанците. В 14-ата Винисиус излезе на стрелкова позиция и шутира от 12 метра - стражът Онана показа бдителност и изби над гредата.


В 26-ата Регилон сбърка на тъчлинията и за секунда-две холандците развиха великолепна възможност. Душан Тадич се измъкна от Рамос и от трудна позиция шутира от около 15 метра. Куртоа беше преодолеян, а топката срещна далечната греда. Минута по-късно Нерес беше избутан от Дани Карвахал встрани от наказателното поле, но съдията Дамир Скомина подмина ситуацията.


Аякс продължи да впечатлява с играта си в предни позиции и да "задушава" мадридчани. В 36-ата минута домакините стигнаха до още едно великолепно голово положение. Холандците матираха защитата на "лос меренгес", но вратарят Куртоа се справи с напечената ситуация. Циех получи абсолютно сам в наказателното поле, белгийският вратар излезе в опит да противодейства и спаси с крак. Футболистът на Аякс "трепна" и не намери вярното продължение.
Минута по-късно топката попадна в мрежата на Реал. След изпълнение на корнер Куртоа изпусна топката, а Таляфико скочи най-високо и отбеляза с глава. Първоначално голът беше зачетен, но реферът получи сигнал от стаичката на ВАР и прегледа повторение от ситуацията. Словенският арбитър прецени, че Тадич е в засада и е в активна позиция. Нападателят блокира с тяло вратаря и затова реферът видя активиране на неговата позиция и отмени гол за ужас на публиката на "Йохан Кройф Арена".


Европейският крал сякаш излезе посъбуден за второто полувреме. В 51-ата минута Модрич чукна с пета за Дани Карвахал, който извади топката на дузпата за Бензема. Френският нападател стреля ниско, но Онана се справи, макар да я изпусна. Минута по-късно Невес надбяга отбраната на Реал, навлезе в наказателното поле, след което стреля предвидимо - в краката на Куртоа.


Испанците изнесоха играта по-напред, взимайки си поука от първото полувреме. В 60-ата Регилон намери Винисиус с далечен пас към лявото крило. Бразилецът използва бързината си, за да се вклини в наказателното поле. Той намери правилния момент за подаване към свободния Бензема, който реализира с шут от 14 метра, пращайки топката в десния горен ъгъл - 0:1.
Голът даде нужната увереност на гостите от "Сантиаго Бернабеу". За известно време те държаха домакините далеч от вратата на Куртоа, осигурявайки си комфорт в защитната фаза. В 76-ата гостите загубиха топката, бяха уязвими и пострадаха. 


Таляфико отне на ръба на позволеното от Лукас Васкес, последва подаване отляво и центриране към точката на дузпата. Зиех изпревари Регилон и отбеляза с удар от 12 метра - 1:1.


В 79-ата резервата Марко Асенсио шутира "скрито за вратаря". Стражът не видя топката, тя беше изстреляна от 18 метра и профуча около близката греда. В 87-ата гостите от Мадрид намери още веднъж пътя към мрежата. Те изградиха светкавична контра, Карвахал получи пространство отдясно и центрира ниско към далечната греда, вратарят Онана не успя да пресечи и Асенсио се разписа на празна врата - 1:2. 


Френки де Йонг претендираше за нарушение секунди преди гола, но съдията не се поколеба и посочи центъра. В 93-ата Каспер Долберг се измъкна от засадата и сам срещу вратаря можеше да донесе равенството. Получи се рикошет, при който Куртоа реагира точно и изби с протегната над глава ръка. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация