Гризман донесе три точки за Атлетико срещу Райо (видео)

19:39
Гризман донесе три точки за Атлетико срещу Райо (видео)

Атлетико Мадрид временно се доближи на четири точки от лидера Барселона след трудна победа с 1:0 при гостуването си на опашкаря Райо Валекано в мач от 24-тия кръг на Ла Лига. Головият водач на “лос колчонерос” Антоан Гризман реализира единствения гол след щастлив рикошет в 74-ата минута. Тимът на Диего Симеоне не показа много в нападение и в големи периоди от срещата беше надигран от борещия се за оцеляване съперник. 


Гостите от Wanda Metropolitano пропуснаха много изгодна възможност във втората минута. Гризман центрира, Алехандро Галвес не прецени добре посоката на топката и позволи на Саул да стреля с глава от десет метра - тя премина близо до целта. В 25-ата Ян Облак спаси майсторски след фантастично изпълнение на Адриан Ембарба. Юношата на Реал Мадрид Раул Де Томас преодоля Диего Годин и подаде към Ембарба, който стреля към далечната греда, но словенският страж се справи.


В 33-ата защитата на Атлети отново беше надиграна от атакуващите футболисти на Райо. Саул сгреши, Де Томас изведе Ембарба, който шутира силно към близкия ъгъл. Облак не рискува и изби. Момчетата на Диего Симеоне отвърнаха на предизвикателството с голова ситуация в 38-ата минута. Гризман подаде хитро към Филипе Луиш. Бразилецът центрира остро в малкото наказателно поле, където леко чукване в крака на Абдулайе Ба заблуди Годин и топката премина без никой да я насочи в мрежата.


Началото на второто полувреме не показа съживяване на динамиката. Играта продължи да е сравнително бавна. В 55-ата минута Раул де Томас не успя да се възползва от карамбол. Сантиаго Ариас се опита да изчисти, получи се рикошет и Де Томас беше сам в наказателното поле, но ударът му не се получи. Той опита шут от въздуха с по-силния си десен крак, а топката беше много по-удобна за левия.


В 60-ата в игра за Атлетико се завърна Диего Коща, който оформи нападателно трио с Гризман и Мората. В 67-ата “пчеличките” създадоха прекрасен голов шанс. Галвес пусна подаване между Хименес и Ариас, Де Томас овладя, но ъгълът не беше достатъчно добър. Испанският нападател потърси попадение с удар в близкия ъгъл. Облак плонжира и изби.


В 74-ата момчетата на Чоло Симеоне успяха да открият резултата доста щастливо. Филипе Луиш центрира отляво, Мората беше в засада, но не скочи за топката, Ба игра с нея по безобразен начин, след което испанският нападател активира своята позиция. Мората се пребори за топката и тя стигна до Гризман. Французинът шутира, получи се рикошет, който заблуди Столе Димитриевски - 0:1. Публиката на "Вайекас" претендираше за засада. Съдиите прецениха, че става въпроса за две отделни ситуации и затова не назначиха засада на Мората.


Преди подновяването на играта Симеоне извади халфа Родри, пускайки защитника Стефан Савич. "Лос колчонерос" се прибраха и търсеха шансове за унищожаване на интригата на контраатака. В 91-ата домакините създадоха чудесни предпоставки за изравняване. Топката беше центрирана към Ба, който нанесе удар с глава от 13 метра, но Облак се хвърли и улови.
В крайна сметка Атлети временно изметси Реал Мадрид от второто място. Във вторник вечер на Wanda Metropolitano пристига Ювентус за първа 1/8-финална среща в Шампионската лига.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация