Сити не показа милост към четвъртодивизионната сензация на ФА къп (видео)

21:49
Сити не показа милост към четвъртодивизионната сензация на ФА къп (видео)

Манчестър Сити съвсем очаквано се класира за 1/4-финалите на Купата на Англия, след като победи с 4:1 като гост сензацията в турнира до момента Нюпорт Каунти. Четвъртодивизионният тим игра смело през първата част и удържа равенството, но след почивката се огъна след голове на Льорой Сане (51') и Фил Фодън (75'). В края голмайсторът на Нюпорт Педрейг Амонд (88') намали, но Фодън (89') и Риад Марез (94') оформиха крайния резултат с късни голове. 


Отборът от Южен Уелс, който стигна до тази фаза на турнира за първи път от 1949 година, отстрани преди това Лестър и Мидълзбро.


Домакините можеха да стигнат до шокираща преднина в 14-ата минута, когато изпълниха дълго тъч, след който топката бе отклонена към далечната греда. Там Бейкинсън бе оставен непокрит и стреля с глава, но Едерсон се разтегна максимално  и с една ръка успя да избие.


Едва десетина минути преди почивката шампионите най-сетне стигнаха до чисто положение. Първо Дей изби удар на Марез, а секунди след това Сане се оказа свободен отляво и стреля от малък ъгъл, но топката срещна напречната греда.
В 44-тата минута удар на Сане срещна ръката на О'Брайън в наказателното поле, но домакините се разминаха, тъй като в този двубой нямаше ВАР.


В 51-вата минута Жесус изведе Сане отляво, след което германецът отново стреля от малък ъгъл, топката рикошира в лицето на Дей, след което влезе във вратата му - 0:1. Носът на стража на домакините дори бе разкървавен след този изстрел, но той не успя да спре пътя на топката.

 
Данило можеше да удвои в 58-ата след добро двойно с Жесус и изстрел, който бе отклонен в гредата от Дей.
1/4 час преди края Фил Фодън направи индивидуален пробив на скорост, преодоля Бътлър на границата на наказателното поле, след което шутира до близката греда. Дей този път не успя да се намеси добре - 0:2.


В 88-ата минута Лапорт игра лошо в защита, след като не успя да пресече едно дълго подаване. Амонд се възползва, изпревари Отаменди и прехвърли Едерсон. Само 71 секунди след това Ман Сити си върна аванса от два гола след ново попадение на Фодън, който получи от Сане на границата на наказателното поле и стреля мощно с левия крак - 3:1.

 
В четвъртата минута на добавеното време Риад Марез оформи крайния резултат след още един удар от малък ъгъл. Асистенцията този път бе на Джон Стоунс.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация