Милан триумфира в Бергамо (видео)

23:28
Милан триумфира в Бергамо (видео)

Милан продължи възхода си с успех над Аталанта с 3:1. "Росонерите" си тръгнаха с трите точки от тежкото гостуване в Бергамо, а за пореден път в герой за "Дявола" се превърна Кшищоф Пьонтек.  


Бергамаските поведоха с гол на Ремо Фрюлер в 33-ата минута, а в първата минута на добавеното време Кшищоф Пьонтек вкара много красив гол след центриране на Рикардо Родригес. В 55-ата минута Хакан Чалханоолу разстреля Етрит Бериша с мощен шут извън наказателното поле. Отново Пьонтек бе точен за Милан в 61-ата минута след гол с глава, надскачайки защитник при центриране от ъглов удар. Това бе четвърти гол за Пьонтек в четири мача от Серия "А" с екипа на "росонерите". За Милан нападателят се разписа на два пъти и в турнира за Купата на Италия.


В 4-ата минута Берат Джимсити надскочи Алесио Романьоли при центриране от ъглов удар, но ударът му с глава премина над напречната греда. В 13-ата минута Франк Кесие бе на точното място при центриране на Сусо от десния фланг, но ударът му мина на сантиметри от левия страничен стълб. В следващите минути събитията на терена бяха доста равностойни и двата тима достигаха доста трудно до положение пред противниковата врата. 


В 33-ата минута Ремо Фрюлер изведе Аталанта напред в резултата. Йосип Иличич се подигра с Рикардо Родригес на аутлинията, след което пусна пас в наказателното поле, а там Фройлер стреля силно, при което Донарума успя единствено да избие топката в собствената си врата. 


В първата минута на добавеното време Кшищоф Пьонтек заличи пасива на Милан с прекрасен гол. Полякът се придвижи по страхотен начин в наказателното поле и засече с центриране на Рикардо Родригес, пращайки топката с левия си крак в обратния ъгъл на вратата на Аталанта. В 55-ата минута Хакан Чалханоолу изведе Милан напред в резултата с мощен шут извън наказателното поле, който остави безпомощен стража Етрит Бериша. С попадението турският национал сложи край на дългата голова суша, която го бе налегнала от месец май 2017 година. 

 

В 61-ата минута Кшищоф Пьонтек вкара втория си гол в срещата. Полската голова машина показа хищническия си нюх при центриране от ъглов удар, при което надскочи бранител на бергамаските.


АТАЛАНТА - МИЛАН 1:3


1:0 Ремо Фрюлер (33)
1:1 Кшищоф Пьонтек (45+1)
1:2 Хакан Чалханоолу (55)
1:3 Кшищоф Пьонтек (61)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация