Любо Пенев: БФС бичува, наказва и линчува българския футбол

15:45
Любо Пенев: БФС бичува, наказва и линчува българския футбол

Новият старши-треньор на ЦСКА София Любослав Пенев не чака дълго, преди да скочи на родното съдийство и ръководството на БФС. Ел Голеадор, който се завърна на "Армията" миналата седмица, използва насрочената за днес пресконференция преди двубоя с Ботев Враца утре, за да изрази бурно недоволството си от начина, по който българският футбол продължава да се управлява.

Пенев, който миналата година бе разбит от Борислав Михайлов в битка за президентския пост в централата с 463 на 36 гласа, не пропусна възможността да определи съдийството като "поръчково", както и да "закачи" някогашния си съотборник в националния отбор. Бившият селекционер на националния отбор обяви, че армейците са били порязани при загубата с 0:2 като гост на Черно море.

"Ситуацията в родния футбол продължава по същия начин. Тя не се променя. Напротив, нещата се усложняват. Всички тези проблеми идват от БФС. Ние не напредваме, ние затъваме. БФС, начело с президента и неговите помощници, които също са играли в чужбина, не помагат. Те бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат малките децата, бъдещето, страдат и съдиите", коментира Пенев.

"Проблемът със съдийството е много сериозен, много тежък. Реферите не помагат, а пречат на футбола. Не знам съзнателното или не. Понеже ЦСКА е основен конкурент, не му се позволява да играе футбол. Три жълти и един червен картон до 20-ата минута бяха спестени. 90 минути във Варна се пусна да се играе свободно и да се рискува здравето на играчите. Делегатът ми изпраща четвъртия съдия, за да ми каже, че баджът ми не се виждал. Неговата работа е друга. Сигурно е написал отлично представяне - "мисията изпълнена", допълни още треньорът на червените.

"Хора, които не са подготвени да свирят мач от "А" група, това е истината. Този мач на "Тича" няма как да го загубим, ако я няма страничната помощ. Няма как и наравно да завърши. Има пряка намеса. Във Варна цяла седмица се говори как ЦСКА ще загуби мача срещу Черно море. Съдиите не трябва да изпъкват, да са водещите фигури в един мач. Докога ще продължи това? Тук мълчим и траем. Кога ще решим всички тези проблеми? Не може да продължаваме по този начин. Всичките грешки са допуснати нарочно, а не от незнание", категоричен бе Ел Голеадор.

"Борислав Михайлов твърди, че нивото на футбола у нас било добро. Как го е разбрал? Той мачове не гледа. Неговият приоритет, както и на хората около него, е да пътува в чужбина и да обикалява ресторанти, с приоритетност "дансинг". БФС е "прогнил", но не от футбол, а от алкохол и екстри. Твърди се, че имаме някакво лоби в Европа? Никакво лоби нямаме. Първо трябва тук, у нас, да си го извоюваме, а след това и навън", допълни още бившият голмайстор на Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация