Севиля е първият 1/8-финалист в Лига Европа (видео)

21:56
Севиля е първият 1/8-финалист в Лига Европа (видео)

Севиля стана първият отбор, класирал се за 1/8-финалите на Лига Европа, след като победи за втори път Лацио - сега с 2:0. Висам Бен Йедер (20'), който донесе победата на андалусийците с 1:0 на "Олимпико" преди няколко дни, откри резултата на "Рамон Санчес Писхуан". През второто полувреме двубоят се изнерви и  Франко Васкес (60') и Адам Марушич (71') бяха изгонени, а Пабло Сарабия (78') сложи точка на спора с втори гол. 

Още в шестата минута в състава на домакините трябваше да бъде извършена принудителна смяна, след като Ескудеро се контузи и бе заменен от Промес.

В 17-ата неразбирателство в защитата на Севиля даде възможност на Лулич да излезе очи в очи с Вацлик. Босненецът, който бе притиснат от Меркадо, не успя обаче да се възползва и да нанесе голов изстрел. Малко по-късно Каталди изпълни добре пряк свободен удар, след който топката премина над напречната греда.

В 20-ата минута Севиля откри резултата. Милинкович-Савич сгреши в средата на терена, което даде възможност на Бен Йедер да направи скоростен пробив. Французинът пусна на границата на наказателно поле към Сарабия, който веднага стреля. Стракоша изби, но Йедер вече бе на точното място и направи добавка отблизо.

След попадението домакините напълно поеха контрола. В 29-ата минута Андре Силва не успя добре да натисне топката и да я насочи с глава след центриране на Васкес. Три минути преди почивката Промес центрира остро към далечната греда, където чакаше Силва, но Стракоша се намеси добре и боксира.

В крайна сметка първото полувреме завърши без гостите да успеят да нанесат нито един точен удар.

Второто полувреме започна доста динамично. Шут на Силва рикошира в Раду и премина в опасна близост до вратата на Стракоша, а след това Лацио създаде най-чистата си възможност до момента. В 55-ата минута Милинкович-Савич намери Ачерби зад гърба на отбраната на Севиля. Централният бранител стреля от движение, но Вацлик изби.

В 60-ата домакините останаха с човек по-малко, тъй като Васкес получи втори жълт картон заради това, че спря непозволено пробив на Ромуло.

Гостите веднага наложиха натиск. Кайседо изведе добре Имобиле в 68-ата минута. Нападателят прехвърли Вацлик, но и вратата му и по този начин "римските орли" пропуснаха още една добра възможност през второто полувреме.

В 71-вата минута численото равенство на терена бе възстановено, след като Марушич удари с лакът Меса и заслужено получи директен червен картон. В 78-ата минута Пабло Сарабия сложи точка на спора, след като размени подавания с Навас и завърши хладнокръвно с удар в далечния ъгъл - 2:0. 

До края гостите нямаха сила да променят нищо и Севиля се класира заслужено на 1/8-финалите. Всеки път, когато отборът досега достигаше тази фаза, впоследствие печелеше трофея в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация