Солскяр: Юнайтед не е аутсайдер срещу Ливърпул

14:54
Солскяр: Юнайтед не е аутсайдер срещу Ливърпул

Манчестър Юнайтед вече не е аутсайдер срещу Ливърпул предвид формата във Висшата лига в последните няколко седмици. Това заяви временният мениджър на червените дяволи Оле Гунар Солскяр на пресконференция преди неделния сблъсък между двата отбора на "Олд Трафорд".

Мърсисайдци нанесоха загуба с 3:1 на своя съперник в последния двубой помежду им на "Анфийлд" през декември, което доведе уволнението на Жозе Моуриньо и назначаването на норвежеца до края на настоящия сезон. Солскяр преобърна кампанията на Юнайтед, като тимът спечели 11 от 13-те си мача във всички турнири, губейки единствено от френския шампион Пари Сен Жермен в първи осминафинал от Шампионската лига.

"Изведнъж, вече не сме аутсайдери срещу Ливърпул, хората ни хвалят, казвайки, че сега е идеалният момент да се изправим срещу тях", започна той пред журналистите.

"Трябва да се представим по-добре, отколкото в мача срещу ПСЖ и да използваме поуките от тази загуба. Изправяме се срещу един голям отбор в голям сблъсък. Не става въпрос за емоциите. Осъзнавам отлично, че емоциите могат да вземат връх в даден момент, но ние трябва да останем концентрирани и да се контролираме, като същевременно се борим на терена за положителен резултат", допълни бившият футболист на клуба.

Солскяр коментира и ситуацията с контузените Антони Марсиал и Джеси Лингард, като сподели че и двамата ще бъдат ще преминат късни фитнестестове. Наставникът се надява Марсиал да попадне в групата на Юнайтед за мача.

"Надявам се Джеси и Антъни да са окей. Остават два дни до двубоя и те трябва да преминат и през двете тренировъчни сесии. Те тренират на облекчен режим. Антони може да попадне в групата, надявам се Джеси също да бъде готов", изрази надежда Солскяр.

Червените дяволи се завърнаха в топ 4, като имат точка аванс пред лондонските Арсенал и Челси. Ливърпул пък е на втора позиция с равен брой точки с лидера и действащ шампион Манчестър Сити, но с по-лоша голова разлика. Червените обаче имат мач в аванс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация