Байерн настигна Борусия (Д) (видео)

19:14
Байерн настигна Борусия (Д) (видео)

Байерн Мюнхен се изравни с лидера в германското първенство Борусия Дортмунд, след като победи с 1:0 Херта като домакин. Баварците и "жълто-черните" са с по 51 точки, но Борусия има мач по-малко, насрочен за неделя срещу Байер.

Байерн вкара решаващия гол в 62-та минута, когато Хамес Родригес центрира от ъглов удар по дясното крило и Хавиер Мартинес изпрати топката с глава в далечния ъгъл за 1:0. Карим Рекик пък получи червен картон за Херта малко преди края на редовното време и гостите от столицата си тръгнаха от Мюнхен със седма загуба за сезона, оставила ги на десето място.

Борусия Мьонхенгладбах се отдалечи на осем точки от Байерн на третото място в класирането, след като отстъпи с 0:3 на петия Волфсбург, който е с още четири точки пасив. Адмир Мехмеди се разписа на два пъти през второто полувреме за "вълците", а през първото бе точен Яник Герхард.

Майнц вече е на 11-о място и на две точки зад Херта след победа с 3:0 срещу Шалке. Карим Онисиво се разписа в началото и края на мача, а Жан Филип Матета бе точен в 73-та минута за домакините.

Нилс Петерсен вкара два гола, а Винченцо Грифо, Лука Валдшмид и Флориан Нийдерлехнер добавиха по още един за победата на Фрайбург с 5:1 като домакин срещу Аугсбург. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация