Юнайтед и Ливърпул поделиха точките на "Олд Трафорд" (видео)

18:01
Юнайтед и Ливърпул поделиха точките на "Олд Трафорд" (видео)

Манчестър Юнайтед и Ливърпул завършиха 0:0 на "Олд Трафорд" в едно от най-безличните дербита в историята. Най-запомнящите се моменти в двубоя бяха смените, тъй като на Оле Гунар Солскяер му се наложи да направи три още преди почивката. В рамките на минути се контузиха Андер Ерера, Хуан Мата и Джеси Лингард, който се появи на мястото на Мата. Маркъс Рашфорд също получи травма още в началото, но му се наложи да остане на терена до края на срещата.


Двубоят започна с опасна ситуация пред вратата на Юнайтед. Ашли Йънг върна топката към Де Хеа, но без да съобрази в какво положение го поставя. Испанецът стигна до топката преди Фирмино, спря я с крак, но след това игра с ръка. Мане също нахлу и се сблъска с него. Съдията обаче вече бе отсъдил непряк свободен удар, който не доведе до нищо след удар на Милнър.


“Червените дяволи” оставяха на съперника да владее топката и разчитаха на контраатаки. На терена се водеше сериозна битка, но тя не водеше до положения. В 15-ата минута Матип предоля няколко футболисти на съперника и бе съборен от Ерера на границата на наказателното поле. Салах стреля доста над вратата от фаула.


В следващите минути проблемите за Солскяер се натрупаха с невероятна скорост. Ерера се контузи и бе заменен от Перейра. В същото време Рашфорд накуцваше, а Мата също показа, че има травма. Скоро след това испанецът също напусна терена, като на негово място влезе Лингард, който поднови тренировки след лечение на контузия преди няколко дни.


Тези смени накъсаха играта и двата отбора не успяха да сътворят нещо съществено с топката. Проблемите с контузии заразиха и Ливърпул. Роберто Фирмино получи травма и напусна терена, а на негово място влезе Стъридж. В последните минути на полувремето Ман Юнайтед имаше предимство, въпреки проблемите в състава. След добра комбинация Погба се освободи и стреля извън наказателното поле. Топката отиваше опасно към вратата преди Ван Дайк да я избие с глава. 


Малко по-късно се стигна до най-доброто положение от началото на мача. Нова добра атака на домакините завърши с великолепно подаване на Лукаку към Лингард, който излезе сам срещу Алисон. Блестяща намеса на бразилския вратар предотврати гола. Стражът излезе и изби топката от краката на съперника. Секунди по-късно Лингард легна на тревата, като показа, че не може да продължи. Той напусна, а в игра се появи Алексис Санчес. Така на Солскяер му се наложи да направи и трите си смени преди почивката, а на терена продължаваше да е Рашфорд, който продължаваше да накуцва. 

 

След почивката се очакваше Ливърпул да се възползва от проблемите на съперника, но всъщност Манчестър Юнайтед се справяше по-добре. И двата отбора сякаш бяха объркани, а играта бе изпълнена с грешки. След едно центриране от фаул Погба се оказа напълно непокрит, но стреля слабо с глава, а след това се оказа, че е бил в засада. 


Мърсисайдци нямаха идея как да затруднят съперника и Клоп потърси промени. Той пусна Шакири на мястото на Хендерсън. Капитанът на гостите бе изненадан от смяната и при излизането си не поздрави мениджъра, но след това се върна, за да го направи. Германецът след това извади и безличния Салах и пусна в игра Ориги, но нещата на терена не се променяха. Междувременно “червените дяволи” видяха как топката отива в мрежата на Ливърпул, след като Матип я прати покрай Алисон, но попадението бе отменено поради засада.


МАН ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 0:0

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация