Арсенал отново е в топ 4 след бой над "светците" (видео)

18:11
Арсенал отново е в топ 4 след бой над "светците" (видео)

Арсенал победи Саутхамптън с 2:0 на стадион "Емирейтс" в среща от 27-я кръг на английската Висша лига. Александре Лаказет даде аванс на Арсенал в резултата с гол в 6-ата минута. Хенрих Мхитарян удвои преднината на домакините в 17-ата минута. След този си успех "топчиите" отново влязоха в топ 4, измествайки Манчестър Юнайтед, който направи равенство 0:0 в дербито с Ливърпул. 


В 6-ата минута Хенрих Мхитарян опита удар от въздуха, топката се насочи към Александре Лаказет, който я отклони във вратата на Ангъс Гън. В следващите минути първо Гранит Джака застраши вратата на “светците”, а след това на 2-3 пъти бе горещо пред германскияс траж на столичани Бернд Лено, но до изравнително попадение не се стигна.


Вместо това, в 17-ата минута Мхитарян бе точен за 2:0. Арменският офанзивен халф получи топката в наказателното поле на Саутхамптън и с прецизен удар по земя я насочи в долния ляв ъгъл на безпомощния Гън.

 

В края на първата част пред Лаказет се откри златен шанс за 3:0, но французинът направи невероятен пропуск, стреляйки над вратата от 2-3 метра разстояние.


През втората част мачът се доиграваше и нови голове не паднаха.


АРСЕНАЛ - САУТХАМПТЪН 2:0


1:0 Лаказет (6)
2:0 Мхитарян (17)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация