Гол на Дибала донесе нов успех на Юве в Серия А (видео)

18:07
Гол на Дибала донесе нов успех на Юве в Серия А (видео)

Ювентус постигна трудна победа с 1:0 при гостуването си на Болоня в мач от 25-ия кръг на Серия "А".

 

Единственият гол на стадион "Ренато Дал’Ара" отбеляза току-що появилият се на терена Пауло Дибала (67). Нападателят се разписа след лошо изчистване на Филип Хеландер.


Шампионите изиграха нов слаб мач и единствено опитът им помогна да спечелят днес. С успеха Юве събра 69 точки и вече имат 16 т. преднина пред Наполи, който по-късно гостува на Парма. Болоня остава с 18 пункта, на 3 от спасителната зона.
 

Голмайсторът Федерико Сантандер (6 попадения) поведе атаката на домакините, подпомаган от три нови попълнения – Никола Сансоне, Симоне Едера и Роберто Сориано.


Федерико Бернардески започна в халфовата линия за "бианконерите", а Жоао Кансело действа като дясно крило. Даниеле Ругани смени капитана Джорджо Киелини, Родриго Бентанкур иззе функциите на болния Миралем Пянич като реджиста.


През първото полувреме този ход на Макс Алегри не се оказа добър, защото уругваецът не успяваше да дирижира играта на отбора.
  

Първият напечен момент дойде в 11-ата минута, когато мощен удар на Никола Сансоне профуча на сантиметри от целта. По-късно Юве отговори с добра атака. Федерико Бернардески с отличен пас в коридор изведе Блес Матюиди, но той беше изпреварен от вратаря.


В средата на полувремето Симоне Едера отправи истински снаряд, но в аут. В тези минути Юве изпитваше сериозни проблеми – не можеше да създаде сносна атака, играта в защита беше слаба, тъй като се оставяха много свободни пространства на противниците, които не бяха и пресирани.


Статистиката пък показваше 5 удара за домакините и нито един за гостите. След половин час игра Федерико Сантадер шутира от границата на наказателното поле, но и неговият мерник изневери. Малко по-късно Юве можеше да поведе. Бернардески се подигра с Мичел Дийкс, нахлу в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл. Топката обаче излезе в аут.

 

В 55-ата минута, при разбъркване в наказателното поле, Ибрахима Мбайе се озова на 2 м пред вратата. Защитникът стреля, но Алекс Сандро застана на пътя на топката, спаси сигурен гол и "Старата госпожа" оцеля. 4 минути по-късно Макс Алегри взе мерки и смени бразилския бранител с Пауло Дибала, който в 7 мача има 5 попадения срещу Болоня.


И това се оказа отличен ход. В 67-ата минута Филип Хеландер изчисти подаване точно на крака на аржентинския национал и той с мощен удар откри резултата – 1:0 за Юве! В 85-ата минута Болоня можеше да се добере до точката, но изстрелът на Роберто Сориано излезе в аут.


В продължението Никола Сансоне отправи мощен удар, Матия Перин докосна топката с върха на пръстите си, гредата му помогна и гостите се добраха до успеха.


БолоняЮвентус 0:1 


Голмайстор: 0:1 Дибала (67)


Болоня: Скорупски, Дийкс, Хеландер, Данило, Мбайе, Пулгар (85-Фалчинели), Поли (78-Донса), Сансоне, Сориано, Едера (52-Орсолини), Сантандер
Треньор: Синиша Михайлович


Ювентус: Перин, Де Шилио, Бонучи, Ругани, Сандро (59-Дибала), Матюиди (78-Пянич), Бентанкур, Бернардески (87-Киелини), Кансело, Роналдо, Манджукич
Треньор: Макс Алегри


Болоня, ст.: "Ренато Дал’Ара"
Съдия: Джанпаоло Калваресе 
Жълти картони: Пулгар, Сансоне (Болоня); Бентанкур, Кансело (Ювентус)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация