Дортмунд се върна на пътя на победите (видео)

21:02
Дортмунд се върна на пътя на победите (видео)

Борусия (Дортмунд) спечели първа победа от пет мача насам и си върна преднината пред Байерн (Мюнхен), макар тя да е само 3 точки. Тази вечер отборът на Люсиен Фавър трудно пребори Байер (Леверкузен) с 3:2 в дербито от 23-ия кръг на Бундеслигата. Дан-Аксел Загаду (30'), Джейдън Санчо (38') и Марио Гьотце (60') вкараха за домакините, а Кевин Фоланд (37') и Жонатан Та (75') бяха точни за съперника.


Началото на мача не беше според очакванията, защото гостите се настаниха в половината на вестфалци и в първите десетина минути се откриха две възможности за тях. Футболистите в бели екипи продължиха да водят играта и в 20-ата минута дори Свен Бендер се включи в атака и за малко да открие резултата.

В 23-ата минута и Хавертц пробва късмета си с левачката, но и неговият изстрел мина край гредата.
Дортмунд стигна до вратата на Лукас Храдецки чак в 28-ата минута, когато Санчо стреля точно, но стражът спаси.
Две минути след това Борусия излезе напред след попадение на Загаду, който засече топката след центриране в наказателното поле - 1:0.

Гостите обаче продължиха да играят със самочувствие и седем минути по-късно Фоланд изравни с изстрел по земята.
Те обаче веднаха загубиха концентрация и веднага след подновяването на играта оставиха Абду Диало да центрира на далечната страна наказателното поле, където Санчо майсторски засече от воле за 2:1.


"Аспирините" стартираха по-добре и втората част, но пак преживяха същото. Те се опитваха да пробият добре подредената отбрана в жълто-черно, но в същото време се пропукаха. В 60-ата минута Марио Гьотце засече топката и с мощен удар по земя докара нещата до 3:1.


Дортмунд вече беше в позицията да чака спокойно и да контраатакува и в 60-ата Пако Алкасер се измъкна сам срещу вратаря и реализира, но попадението не беше признато заради засада.


За последните 20 минути Бос заложи на резервния си централен нападател Лукас Аларио и секунди след влизането си аржентинецът излезе на позиция и стреля с глава, но право в ръцете на Бюрки.


При следващото положение обаче Жонатан Та беше по-точен при удара си с глава и намали изоставането на Леверкузен на 2:3.


Съставите:


БОРУСИЯ (Д): Бюрки, Хакими, Аканжи, Загаду, Диало, Витцел, Вайгъл, Санчо, Гьотце, Герейро, Алкасер


ЛЕВЕРКУЗЕН: Храдецки, Вайзер, Та, Св. Бендер, Йедвай, Баумгартлингер, Арангис, Хавертц, Брант, Бейли, Фоланд

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация