Сити спечели Купата на Лигата след дузпи (видео)

21:20
Сити спечели Купата на Лигата след дузпи (видео)

Манчестър Сити спечели турнира за Купата на Лигата, след като надви Челси във финалния мач на стадион "Уембли". След като двата тима не успяха да си вкарат гол за 120 минути футбол, се стигна до изпълнение на дузпи, където по-точен се оказа мерникът на "небесносините".  Жоржиньо и Давид Луис пропуснаха от бялата точка за лондончани, а удар на Льорой Сане бе спасен от Кепа.

 

За разлика от двубоя за първенството на "Етихад", Челси започна доста по-стабилно битката с Ман Сити. Тогава лондончани допуснаха четири гола до 25-ата минута, а днес стоеше далеч по-организирано и се справи с опитите на съперника да атакува в началото на срещата. Отборът на Сари бе добре организиран и изпълняваше тактическия план, който позволяваше на “гражданите” да играят повече с топката.


Първият удар към една от двете врати бе дело на Агуеро, който стреля над вратата. Тимът на Гуардиола имаше огромно преимущество по отношение владеенето на топката, но голови положения пред Кепа нямаше. В края на полувремето при една от редките контраатаки на Челси Еден Азар преодоля няколко футболисти, но ударът му бе блокиран. Секунди по-късно Отаменди можеше да си отбележи автогол, но топката мина малко встрани от вратата.


След почивката Сити опита да бъде по-агресивен, но отборът на Сари успяваше да се противопоставя успешно на атаките. В 56-ата минута Агуеро прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада. Малко преди това Азар се озова на добра позиция, но бе блокиран. 


Тактиката на Челси можеше да се окаже много успешна, като в 66-ата минута лондончани имаха великолепна възможност да поведат. Азар бе изведен в полето на съперника. Белгиецът навлезе в наказателното поле, но трябваше доста да почака докато се появи негов съотборник. Канте нахлу в наказателното поле и Азар го намери, но ударът на французина мина над вратата.


С приближаването на края на мача тимът на Сари изглеждаше като по-опасният. Въпреки че бе изолиран в предни позиции, Азар успяваше да създава опасности. В 76-ата минута той размина няколко играчи на Сити и подаде на Педро в наказателното поле. Испанецът реши да не стреля, но не успя да намери точното подаване. 


“Гражданите” изглеждаха притеснени, тъй като лондончани ставаха все по-уверени. В игра за Челси се появиха английските таланти Лофтъс-Чийк и Хъдсън-Одой, който бе в основата на следващата ситуация пред вратата на Едерсон. Тя завърши с удар на Давид Луис, който бе блокиран. При бързата контраатака на съперника Стърлинг се откъсваше, когато Жоржиньо го повали безцеремонно, за което получи жълт картон. 

В добавеното време Лофтъс-Чийк изведе Азар зад защитата на Сити, но атаката бе спряна заради засада. До края на редовното време остана време Фернандиньо да се контузи. Бразилецът напусна терена, а за началото началото на продълженията на негово място като четвърта смяна на Гуардиола се появи Данило. 


Вратарят получи контузия, но продължи. Испанецът спаси удар на Стърлинг по-късно, след който отново легна на тревата. Сари подготви смяна, като Вили Кабайеро трябваше да влезе в игра. Кепа започна да прави знаци към пейката, че е добре и иска да остане на терена. Дискусията продължи няколко минути, които накараха Сари да полудее на тъчлинията. Помощникът му Джанфранко Дзола също се включи с упреци към вратаря. Наложи се съдията да търси обяснение от мениджъра дали трябва да бъде извършена смяна. В крайна сметка стражът остана в игра. 

 

ЧЕЛСИ - МАН СИТИ 0:0 (3:4 след дузпи)


ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Луис, Рюдигер, Емерсон, Жоржиньо, Канте, Баркли, Вилиан, Педро, Азар


МАН СИТИ: Едерсон, Зинченко, Лапорт, Отаменди, Уокър, Фернандиньо, Давид Силва, Де Бройне, Бернардо Силва, Стърлинг Агуеро 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация