Германия приема Аржентина в повторение на финала от Мондиал 2014

17:55
Германия приема Аржентина в повторение на финала от Мондиал 2014

Отборът на Германия ще приеме у дома Аржентина в Дортмунд на 9 октомври в повторение на финала от Световното първенство през 2014 в Рио, съобщиха от Германския футболен съюз. ,,Желанието на треньорския щаб бе да изиграе приятелски мач срещу невероятен отбор с цел да развие сегашния състав“, заяви президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел.

Двубоят ще бъде повторение на финала от Мондиала преди пет години, когато Марио Гьотце отбеляза единствения гол в продълженията за триумфа на Бундестима над Аржентина. Два месеца по-късно отборите се срещнаха отново в последния официален мач помежду си, в който победата бе за ,,гаучосите“ след 4:2 в приятелска среща в Дюселдорф.

След провала на Германия на последното Световно първенство в Русия и отпадането в груповата фаза, от Германския футболен съюз искат да тестват новия състав на германците. ,,По нашия път обратно към върха и топ отборите е важно да се изправим срещу най-добрите тимове в света и очакваме с нетърпение предстоящия двубой с Аржентина“, заяви спортният директор на Германия Оливер Бирхоф.

Бундестимът ще започне кампанията си през 2019 година с приятелски мач срещу Сърбия на 20 март във Волсфсбург, а след това следва квалификация за Евро 2020 с Холандия четири дни по-късно в Амстердам. ,,В момента сме фокусирани върху класирането за Европейското първенство и искаме да започнем по-добър начин годината с успех срещу Сърбия във Волфсбург“, завърши Бирхоф.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация