Емил Данчев: ЦСКА покани Димитър Бербатов

22:04
Емил Данчев: ЦСКА покани Димитър Бербатов

ЦСКА София е поканил бившия си играч Димитър Бербатов да се завърне на терена. Това разкри неговият дългогодишен мениджър Емил Данчев. През изминалия ден се появиха няколко публикации, като се твърдеше, че предложението към Митко е или за футболист, или за помощник-тренъор. Данчев посочи, че поканата е за играч.

"Преди около две седмици се видях с Гриша Ганчев и той ни отправи покана към Митко. След това аз запознах Бербатов с разговора и остана той да вземе решение. Оттогава по този въпрос не сме говорили повторно с него. Така че решението горе-долу ми е ясно. Единственото вярно нещо във всичко, което се изписа, е, че Бербатов наистина е поканен", каза Данчев пред "Тема Спорт".

Агентът посочи, че предложението към Бербатов е да подсили отбора за пролетните битки. "Той все още не е прекратил състезателната си кариера", подчерта агентът.

На въпрос дали Бербатов е дал отговор обаче Данчев отговори: "Има една приказка, сигурно сте я чували - липсата на отговор също означава нещо".

38-годишният Бербатов е част от ЦСКА в периода март 1998 - декември 2000 г. Привлечен е от Пирин Бл, като първоначално играе при юношите, а в началото на 1999 г. е повикан при мъжете от Димитър Пенев. Бербатов записва 65 мача и 37 гола за ЦСКА. През лятото на 2000 г. е продаден в Байер Леверкузен, като парафира предварителен договор, който влиза в сила от 1 януари 2001 г. Впоследствие Бербатов стига до върховете на европейския футбол, като става голмайстор на Висшата лига с Манчестър Юнайтед през 2010/11 г. Бербо е и рекордьор по голове за националния отбор с 48.

Той няма отбор от март 2018 г., като за последно беше част от индийския Керала Бластърс. През тази зима за кратко тренира с Берое при своите близки приятели Александър Томаш, Тодор Кючуков и Константин Мирчев. Той изгледа и загубата на заралии от Септември в София (0:1). Бербатов присъства на 70-годишния юбилей на ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация