Сити не сбърка, Юнайтед с драматичен успех у дома (видео)

22:11
Сити не сбърка, Юнайтед с драматичен успех у дома (видео)

Шампионът Манчестър Сити спечели с 1:0 на терена на Борнемут в мач от 29-ия кръг на английското футболно първенство.

С петата си поредна победа във Висшата лига възпитаниците на Пеп Гуардиола събраха 71 точки и изпревариха с 2 точки Ливърпул, на който утре предстои градско дерби срещу Евертън.

Сити имаше сериозно териториално предимство на "Виталити стейдиъм", като не позволи на съперника да отправи нито един точен удар.

Единственото попадение реализира Риад Марез с удар от ъгъла на малкия пеналт след асистенция на Давид Силва в 55-ата минута.

Малко преди края Серхио Агуеро можеше да удвои, но удари напречната греда с хубав прехвърлящ удар от дистанция.

С късен гол Манчестър Юнайтед достигна до труден успех с 3:2 срещу гостуващия Саутхямптън.

Момчетата на Оле Гунар Солскяер записаха 12-и пореден мач без поражение в шампионата и с актив от 58 точки се изкачиха на четвъртото място.

Гостите поведоха след страхотен удар от дистанция на Ян Валери в средата на първото полувреме, но с две бързи попадение на Андреас Перейра и на Ромелу Лукаку след почивката Юнайтед стигна до обрат.

Джеймс Уорд Праус изравни от фаул четвърт час преди края, но в 88-ата минута Лукаку с втория си гол с изстрел от дъгата пред пеналта донесе победата на домакините.

В добавеното време Пол Погба пропусна дузпа за манчестърци, но това не се оказа фатално.

Саутхямптън остана в опасната зона на 17-ото място с 27 точки, само на 2 точки пред 18-ия Кардиф Сити, който загуби с 0:2 гостуването си на Уулвърхялптън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация