Челси подчини опашкар в лондонско дерби (видео)

18:02
Челси подчини опашкар в лондонско дерби (видео)

Челси стигна до успех с 2:1 при гостуването на Фулъм и в рамките на няколко дни спечели две лондонски дербита, след като през седмицата надделя над Тотнъм. Игуаин и Жоржиньо се разписаха за “сините”, а Чембърс за домакините. Отборът на Сари изигра добър мач и създаде доста положения, но реализира повечето от тях и можеше да съжалява, тъй като Фулъм в дебюта на Скот Паркър показа качества в офанзивен план и имаше своите шансове. 


Двата отбора започнаха двубоя доста открито, като действията им в защита не бяха на особена висота. Гонсало Игуаин в центъра на събитията от първите минути. Аржентинецът често играеше с топката в опасни за съперника пространства. Първият му удар бе с глава още в четвъртата минута, но той бе неточен. При следващата ситуация той бе блокиран от Нордтвайт.


Домакините бяха нестабилни в защита, но се представяха доста по-добре в офанзивен план и на няколко пъти организираха опасни атаки. Кепа също опита да им помогне. В 18-ата минута испанският вратар, който стана център на вниманието през последната седмица, изпусна топката, след като я държеше в ръцете си, и само бавната реакция на Райън Бабел му помогна да я избие.


Малко по-късно Игуаин откри резултата, след като завърши отлична атака. Вилиан изведе Аспиликуета отдясно, той пусна остра топка в наказателното поле, а Гонсало я засече с първото си докосване и я прати в мрежата. Фулъм отговори след няколко минути и този път Кепа показа положителните си страни. Той направи прекрасно спасяване след удар от воле на Митрович. Защитата на Челси обаче продължи да изпуска съперниците. Тя остави напълно непокрит Чембърс след центриране на Бабел. Защитникът успя да стреля прецизно от воле и изравни резултата.


Гостите много бързо си върнаха преднината. След бърза атака Азар върна към Жоржиньо и той с красив удар не остави шансове на Рико. Малко след това Игуаин пропусна отлична възможност да увеличи аванса на “сините”. Удар на аржентинеца бе отразен от Рико в края на полувремето, а стражът се справи и с изстрел на Азар малко по-рано. 

 

След почивката Челси имаше още по-голямо предимство, а в началото на втората част Вилиан на два пъти стреля покрай вратата след пробиви. Азар също създаваше доста проблеми на защитата на домакините. Тимът на Сари не успя да стигне до нов гол и преднината остана крехка. В 67-ата можеше да се стигне до изравняване след разбъркване в наказателното поле. Кепа обаче се намеси на два пъти решително. 


Вратарят на “сините” трябваше да отразява и удар на Джо Брайън малко по-късно. В този период играчите на Фулъм си повярваха, че могат да спечелят нещо от мача. Минута преди края те получиха този шанс, но отново Кепа бе на мястото си. Испанецът се справи с хубав удар с глава на Митрович.


ФУЛЪМ - ЧЕЛСИ 1:2


0:1 - Игуаин (20)
1:1 - Чембърс (28)
1:2 - Жоржиньо (31)

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация