Евертън спря Ливърпул на "Гудисън парк" (видео)

20:11
Евертън спря Ливърпул на "Гудисън парк" (видео)

Евертън и Ливърпул завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 29-я кръг на английската Висша лига. Този резултат устройва много и тима на Манчестър Сити, който след този уикенд остана едноличен лидер във временното класиране със 71 точки. 


Двубоят започна при вихрено темпо и с атаки и към двете врати. "Карамелите" бяха агресивни в началото и в десета минута се стигна до опасна ситуация пред Алисон, която приключи с решителна намеса на Ван Дайк. По-често обаче Ливърпул създаваше опасности, като Салах на няколко пъти не се възползва. 


Постепенно контролът на "червените" се увеличи и те играеха повече с топката, но на терена имаше повече битка, отколкото футбол. Темпото беше високо, но голови положения липсваха. Тимът на Марко Силва опитваше с дълги подавания да намери пролука в защитата на съперника, но тази тактика нямаше особен успех. 


В 28-ата минута Фабиньо изведе великолепно Салах, който имаше огромно пространство пред себе си. Той напредна и опита техничен удар покрай Пикфорд, но вратарят спаси. В рамките на няколко минути последва натиск на Ливърпул, но "карамелите" се справиха.


След почивката ситуацията не се промени особено. Темпото продължи да е високо, но то водеше до доста грешки и от двете страни. В 53-ата минута минута Евертън стигна до точен удар в очертанията на вратата. След грешка на Фабиньо се стигна до ъглов удар, след който Калвърт-Люин стреля с глава, но Алисон бе добре позициониран и топката се озова в ръцете му. 


Малко по-късно Мохамед Салах пропусна втора отлична възможност от началото на мача. Египтянинът излезе сам срещу Пикфорд, но първото му докосване не бе добро, той се забави и позволи на Майкъл Кийн да изби топката преди да успее да нанесе удар. 


Клоп опита да промени нещо, като пусна в игра Фирмино и Милнър и извади Ориги и Вайналдум. Веднага след влизането си бразилецът участва в отлична атака, която завърши с удар с глава на Мане, който трудно стигна до топката и нямаше как да затрудни вратаря на "карамелите". Опитите на "червените" да стигнат до гол оставяше някои пространства за съперника и на няколко пъти Ван Дайк трябваше решително да се намесва, за да спира атаки на Евертън


Въпреки това тимът на Марко Силва стигна до добра възможност да открие резултата в 73-ата минута. Влезлият като разерва Ричарлисон се откъсна отдясно и прати топката в наказателното поле, където Бернард се размина на сантиметри с това да я засече към мрежата. В последните минути нервите преобладаваха. Последният шанс пред Ливърпул дойде пет минути преди края, когато се стигна до разбъркване в наказателното поле пред Пикфорд и завърши с удар на Фирмино, който бе блокиран.


ЕВЕРТЪН - ЛИВЪРПУЛ 0:0


ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Коулман, Кийн, Зума, Дин, Шнайдерлинг, Гай, Уолкот, Сигурдсон, Бернард, Калвърт-Люин


ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Вайналдум, Салах, Мане, Ориги 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация