Мюлер, Хумелс и Боатенг приключиха с Бундестима

22:35
Мюлер, Хумелс и Боатенг приключиха с Бундестима

Селекционерът на Германия Йоаким Льов разкри, че повече няма да разчита на трима от основните футболисти, с които спечели световната титла от Мондиала в Бразилия през 2014-та година – Томас Мюлер, Матс Хумелс и Жером Боатенг.

30-годишните Хумелс и Боатенг, и 29-годишният Мюлер имат общо 246 мача с екипа на Бундестима, но формата им както за Байерн Мюнхен, така и за националния отбор не е добра в последната година. “2019-та е годината на новото начало за Бундестима. За мен бе важно да обясни мислите и плановете си лично на играчите и треньорите на Байерн Мюнхен”, коментира Льов, който отиде до Мюнхен, за да се види очи в очи с триото на баварците. “Благодаря на Матс, Жером и Томас за многото успешни и уникални години, които имахме заедно”, допълни на днешната си пресконференция треньорът на Германия.

Льов допълни, че позицията на вратаря Мануел Нойер в Бундестима също не е сигурна. “Мануел бе нашият номер 1 преди, но тази година е един нов старт и Марк ще получи своя шанс”, обясни той, визирайки стража на Барселона Марк Андре Тер Щеген. “В годината, в която започват квалификациите за Евро 2020, ние изпращаме ясен сигнал – младите играчи от националния отбор ще имат нужните шансове, за да се развият напълно. Сега те трябва да поемат отговорността”, каза още Льов.

Феновете ще видят “новата” Германия на Йоаким Льов за първи път в контролата със Сърбия във Волфсбург след две седмици, както и в квалификацията с Холандия в Амстердам на 24 март. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация