Шанс за реванш на Кобрата срещу Кличко

13:37
Шанс за реванш на Кобрата срещу Кличко

Кубрат Пулев може да получи уникална възможност за реванш срещу Владимир Кличко. Легендарният украинец нанесе единствената до момента загуба на Кобрата на професионалния ринг. Бившият световен шампион нокаутира българина в 5-ия рунд на битката им през 2014-а в Германия. Пет години по-късно пред Кубрат се отваря страхотен шанс да си върне на Стоманения чук.


Според медиите в Украйна Кличко почти сигурно ще се завърне на ринга, след като обяви оттеглянето си през 2017-а. На 25 март Владимир ще навърши 43 години, но от известно време дава индикации, че е готов отново да сложи ръкавиците в професионални битки. 

 

Последните данни гласят, че легендата е получил предложение да изиграе три двубоя в рамките на година, за което да получи колосалните гарантирани 40 милиона долара. Първият трябва да е през месец май в Германия срещу представител на Топ 10 на световната ранглиста. Именно такава възможност се очертава да е Кобрата, който в момента е под №7 в класацията Вохrес. 

 

Българинът ще боксира на 23 март 6 Калифорния срещу Богдан Дину и при успех, както и завръщане на Кличко, изглежда няма да е толкова сложно да се организира подобен сблъсък в края на май. При успех на украинеца следващите му две срещи трябва да са на стадион "Уембли". Едната е предвидена да бъде с Антъни Джошуа, а другата с Тайсън Фюри. Владимир загуби и от двамата, преди да сложи край на бокса. 

 

Отделно от гарантираните 40 милиона долара Кличко ще получи и солиден процент от приходите от всеки от тези двубои. Според последната информация легендата ще бъде освободен от договора при загуба в една от тези битки и няма да е задължен да участва в останалите.


"Тема Спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация