Ман Юнайтед сътвори чудото на "Парк де Пренс"! (видео)

23:58
Ман Юнайтед сътвори чудото на "Парк де Пренс"! (видео)

Манчестър Юнайтед сътвори истинско чудо на "Парк де Пренс"! Възпитаниците на Оле Гунар Солскяер победиха ПСЖ с 3:1 и по се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига.  Ромелу Лукаку откри резултата още във 2-ата минута. В 12-ата обаче Хуан Бернат изравни. Отново Лукаку изведе гостите напред в 30-ата минута, а в добавеното време Маркъс Рашфорд вкара трети гол от дузпа. В първия мач френският шампион спечели с 2:0 в Англия.


Манчестър Юнайтед откри резултата още във 2-ата минута. Кеерер върна неразчетено назад, Лукаку открадна топката, финтира Джанлуиджи Буфон и с шпагат от малък ъгъл успя да промуши кълбото във вратата за 0:1.


В 12-ата минута обаче резултатът бе изравнен. Мбапе получи пас на скорост в наказателното поле и подаде успоредно на голилнията към Хуан Бернат, за когото остана единствено да прати топката в мрежата отблизо за 1:1.


В следващите минути домакините обсадиха вратата на Давид Де Хеа. Първо Бернат в 20-ата минута получи почти на идентична позиция в пеналта, но този път ударът му бе спасен от вратаря на гостите. Веднага след това Анхел ди Мария отправи много красив диагонален удар, който профуча до гредата.


В 30-ата минута обаче нов подарък на домакините позволи на Юнайтед отново да излезе напред в резултата. Рашфорд стреля от дистанция, Буфон не се намеси никак добре и позволи на Лукаку да притича и отблизо за втори път да порази вратата му.


В 36-ата минута гостите имаха пореден проблем с контузен играч и Ерик Байи бе заменен от Диого Далот. Португалецът обаче се включи доста успешно и само няколко минути по-късно имаше добър шанс като отправи изстрел и след рикошет топката полетя опасно към вратата, но този път буфон се намеси добре.


В 55-ата минута Анхел ди Мария отбеляза гол за ПСЖ, но той не бе зачетен заради засада.


Последва дълъг период на затишие, в който домакините владееха повече време топката, но реално не успяваха да стигнат до положения пред вратата на съперника.

 

В 82-ата минута Тома Мюние бе изведен на скорост отдясно и опита удар от малък ъгъл, но Де Хеа бе заел добра позиция и спаси.


Минута слес това парижани пропиляха златна възможност. Мбапе бе изведен зад защитата, финтира вратаря, но се спъна и не успя да отправи завършващ удар. Там притича Бернат, който все пак стреля към вратата, но кълбото срещна гредата.


В 92-ата минута далечен удар на Диого Далот рикошира в ръката на Кимпембе. Съдията Дамир Скомина реши да се допита до ВАР и прецени, че има нарушение за дузпа и посочи бялата точка, а Маркъс Рашфорд реализира от бялата точка.


В последните минути французите се хвърлиха в отчаян щурм и след една лоша намеса на Де Хеа топката отиде в Ди Мария, който отправи опасен изстрел, но без резултат.


В крайна сметка, след десет минути продължение на редовното време, последният съдийски сигнал маркира огромен триумф за "червените дяволи".

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари